Piatok, 26. apríl 2024
Polojasno  11,4 °C
Mimoriadne správy

Sýrsky režisér hromží na Rusko, pri popieraní chemického útoku použili zábery z jeho filmu

 Webnoviny  25. apríl 2018  385  
Sýrsky režisér hromží na Rusko, pri popieraní chemického útoku použili zábery z jeho filmu

BEJRÚT 25. apríla (WebNoviny.sk) - Sýrsky režisér tvrdí, že ruské štátne médiá použili zábery z nakrúcania jeho filmu z roku 2016, aby podložili svoje tvrdenie, že videozáznam ukazujúci obete pravdepodobného chemického útoku zo 7. apríla bol podvrh.

Humám Husárí to označil za "zúfalý a lacný pokus ruskej televízie poprieť zjavný útok v Dúme".

Odporúčame:
Premiérka Mayová obhajuje útok na sýrske vojenské ciele, bol vraj správny morálne aj právne

Ruské televízie Rossija-1 a Prvý kanál sa 22. apríla snažili doložiť tvrdenia ruskej a sýrskej vlády, že v Dúme k žiadnemu chemickému útoku nedošlo a že videá údajne ukazujúce obete sú falošné.

Husarí tvrdí, že v jednej časti ich reportáží sú použité scény z nakrúcania krátkeho filmu s názvom Chemikália, ktorý točili vo Východnej Ghúte v roku 2016. Husarí pre agentúru The Associated Press v stredu povedal, že je to krátka fiktívna snímka o chemickom útoku sarínom, ku ktorému došlo v Ghúte roku 2013. Práce na filme sa podľa režiséra ešte neskončili.

Viac k témam: chemický útok, Rusko, Sýria
Zdroj: Webnoviny.sk - Sýrsky režisér hromží na Rusko, pri popieraní chemického útoku použili zábery z jeho filmu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.