Piatok, 26. apríl 2024
Mimoriadne správy

MetLife úspešne absolvoval druhý ročník vzdelávania detí na Slovensku

 Webnoviny   5. december 2017  61  
MetLife úspešne absolvoval druhý ročník vzdelávania detí na Slovensku

BRATISLAVA 5. decembra 2017 (WBN/PR) - Dobrovoľníci zo spoločnosti MetLife v spolupráci s neziskovou organizáciou Junior Achievement Slovensko – JA Slovensko úspešne absolvovali už dva ročníky vzdelávania detí na základných školách. Hlavnou témou tohto vzdelávania bola finančná gramotnosť, ktorá je stále viac a viac žiadaná.

Program „JA Základy podnikania“ je určený deťom piatych a šiestych ročníkov základných škôl, ktorí sa počas piatich až siedmich týždňov hravou formou oboznamujú so svetom financií a základnými pojmami finančnej gramotnosti. Počas tohto obdobia si deti vyskúšajú teóriu prepojenú s praktickým svetom ekonomiky, obchodu a financií. Témy sú náročné, no jednoduchý a hravý spôsob podania ich robí zaujímavými a dostupnými. O to viac, že mentormi programu sú ľudia priamo z praxe.

Počas dvoch ročníkov sa vďaka tomuto programu takmer 5000 detí dozvedelo základné informácie o peniazoch, organizácii, manažmente, výrobe a marketingu. Deťom svoje skúsenosti odovzdalo 65 dobrovoľníkov zo spoločnosti MetLife a to v 230 triedach.  Jedným z cieľov programu bolo poskytnúť žiakom praktické informácie o organizácii a fungovaní podniku v systéme slobodného podnikania. Žiaci mali možnosť na vlastnej koži si vyskúšať pohovor do zamestnania, hrali sa na kusovú výrobu a výrobnú linku ale prenikli aj do tajov marketingu.

Príchodom MetLife na Slovensko sa poisťovňa stále viac angažuje v oblasti spoločenskej zodpovednosti, ktorá je súčasťou globálnej stratégie MetLife. Do jej kultúry patrí aj pomoc lokálnym komunitám v oblasti vzdelávania a finančnej inklúzie. MetLife sa zapojila do programu JA Základy podnikania aj v školskom roku 2017/2018 a dobrovoľníci sa už teraz tešia na nové skúsenosti a zážitky v samotných školách.

MetLife, Inc. (NYSE: MET) je prostredníctvom svojich pridružených spoločností a pobočiek („MetLife“) jednou z najväčších životných poisťovní na svete. Bola založená v roku 1868. MetLife je globálnym poskytovateľom životného poistenia, dôchodkového zabezpečenia, poistných produktov pre zamestnancov a správy aktív. Svoje služby poskytuje asi 100 miliónom klientov. MetLife má svoje operácie v takmer 50 krajinách a má vedúce postavenie v Japonsku, Latinskej Amerike, Ázii, Európe a na Strednom východe. Pre viac informácií navštívte www.metlife.com.                                                        

MetLife na Slovensku pôsobí úspešne od roku 1995. Spoločnosť poskytuje široké spektrum produktov životného a úrazového poistenia. Spoločnosť sa stala synonymom finančnej istoty a profesionalizmu. www.metlife.sk



Viac k témam: finančná gramotnosť, Junior Achievement Slovensko, MetLife
Zdroj: Webnoviny.sk - MetLife úspešne absolvoval druhý ročník vzdelávania detí na Slovensku © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.