Pondelok, 2. september 2024
Slnečno  29,9 °C
Mimoriadne správy

Návrh ministra práce o krátení dávok nie je rasistický ani diskriminačný, vyhlásil splnomocnenec pre rómske komunity

 Webnoviny  14. august 2024  100  
Návrh ministra práce o krátení dávok nie je rasistický ani diskriminačný, vyhlásil splnomocnenec pre rómske komunity

14.8.2024 (SITA.sk) - Splnomocnenec pre rómske komunity Daško vyvrátil, že by Tomášov zámer pracovať namiesto dávok bol rasistický či diskriminačný. Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš prijal splnomocnenca vlády pre rómske komunity Alexandra Daška.

Predmetom ich pracovného rokovania boli pripravované projekty, ktorých cieľom je vytvoriť pracovné pozície najmä pre nízko kvalifikovaných a dlhodobo nezamestnaných ľudí, ako aj legislatívny návrh odoberať alebo krátiť dávky v hmotnej núdzi tým nezamestnaným, ktorí môžu pracovať, ale odmietnu vhodnú pracovnú ponuku.

Podrobne som oboznámil pána splnomocnenca s ohláseným zámerom a dohodli sme sa, že jeho úrad bude participovať na príprave. Garantoval som mu, že našim cieľom je dostať, čo najviac nezamestnaných ľudí na pracovný trh bez ohľadu na to, či ide o Rómov, alebo nie,“ uviedol po stretnutí minister práce Erik Tomáš. Splnomocnenec Daško vyjadril pochopenie pre túto iniciatívu.

My potrebujeme dostať čo najviac Rómov do zamestnania. Nehľadajte za tým diskrimináciu, či rasizmus. My ako úrad budeme dbať o to, aby sa vytvorili čestné a seriózne podmienky pre našu komunitu. Férové podmienky budú platiť pre všetkých nezamestnaných rovnako,” doplnil splnomocnenec vlády pre rómske komunity Alexander Daško.

Ďalšie pracovné rokovanie k tejto téme sa uskutoční už 21. augusta na Úrade splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity, ktorého sa zúčastnia viacerí ministri, ako aj predseda vlády Robert Fico.

Viac k témam: Minister práce sociálnych vecí a rodiny SR, Nezamestnanosť, Premiér Slovenskej republiky, Splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity
Zdroj: SITA.sk - Návrh ministra práce o krátení dávok nie je rasistický ani diskriminačný, vyhlásil splnomocnenec pre rómske komunity © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.