Piatok, 10. máj 2024
Slnečno  16 °C
Mimoriadne správy

Maďarsko bude vyrábať bojové drony, v Zalaegerszegu otvorili novú továreň

 Webnoviny  18. august 2023  176  
Maďarsko bude vyrábať bojové drony, v Zalaegerszegu otvorili novú továreň

18.8.2023 (SITA.sk) - Maďarsko podpísalo dohodu o výrobe bojových bezpilotných lietadiel v spolupráci s izraelskými a nemeckými spoločnosťami.

Ako v piatok povedal maďarský premiér Viktor Orbán, učinilo tak v rámci úsilia o rast a modernizáciu svojho vojenského a obranného priemyslu.

Počas slávnostného otvorenia novej továrne na bojové vozidlá v Zalaegerszegu na juhozápade Maďarska Orbán uviedol, že bezpilotné lietadlá budú vyrábať v spolupráci s izraelskou spoločnosťou UVision a s nemeckým partnerom, ktorého nešpecifikoval.

Maďarská vláda má v továrni v Zalaegerszegu 49-percentný podiel. Väčšinovým vlastníkom fabriky je nemecká zbrojárska firma Rheinmetall.

Viac k témam: bezpilotné lietadlá, bojové drony
Zdroj: SITA.sk - Maďarsko bude vyrábať bojové drony, v Zalaegerszegu otvorili novú továreň © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.