Piatok, 22. november 2024
Zamračené  -0,5 °C
Mimoriadne správy

Elektronické stravné lístky sú čoraz viac populárnejšie, využíva ich vyše 360-tisíc Slovákov

 Webnoviny   3. apríl 2021  514  
Elektronické stravné lístky sú čoraz viac populárnejšie, využíva ich vyše 360-tisíc Slovákov

3.4.2021 (Webnoviny.sk) - Slováci v čoraz väčšej miere nahrádzajú klasické gastrolístky ich elektronickou verziou. Ako vyplýva z údajov zozbieraných agentúrou NielsenIQ, počet používateľov stravných kariet od firiem združených v Asociácii moderných benefitov (AMOBE) minulý rok vzrástol v porovnaní s rokom 2019 o 20 percent.

Väčšina bude využívať stravné karty


AMOBE odhaduje, že do roku 2023, odkedy budú stravné lístky povinne elektronizované, bude už väčšia časť zamestnancov využívať stravné karty.

„Ešte v roku 2016 využívalo stravné karty našich členov na Slovensku necelých 50-tisíc zamestnancov. Minulý rok to bolo v priemere 326-tisíc, a tento január už elektronickú alternatívu stravných lístkov využívalo rekordných 364-tisíc zamestnancov,“ uviedol v tlačovej správe prezident AMOBE Štefan Petrík.

Do roku 2023 budú plne elektrizované


Podľa nedávno prijatej novely Zákonníka práce by mali byť stravenky v roku 2023 plne elektronizované. AMOBE očakáva, že by mal dovtedy počet používateľov stravných kariet presiahnuť počet ľudí využívajúcich klasické gastrolístky.

AMOBE združuje spoločnosti Edenred Slovakia, UP Slovensko a Doxx-Stravné lístky. Členovia asociácie zabezpečujú zamestnanecké benefity, vrátane papierových a elektronických stravných lístkov, pre viac ako 770-tisíc zamestnancov pracujúcich u takmer 35-tisíc zamestnávateľov a SZČO.

Viac k témam: Elektronické stravné lístky, gastrolístky, stravné lístky, SZČO, zamestnanci
Zdroj: Webnoviny.sk - Elektronické stravné lístky sú čoraz viac populárnejšie, využíva ich vyše 360-tisíc Slovákov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.