Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Do najväčšej ruskej továrne na výrobu tankov poslali pracovať 250 väzňov, majú vykonávať len pomocné práce

 Webnoviny  29. november 2022  153  
Do najväčšej ruskej továrne na výrobu tankov poslali pracovať 250 väzňov, majú vykonávať len pomocné práce

29.11.2022 (Webnoviny.sk) - Do najväčšej ruskej fabriky na výrobu tankov a obrnených vozidiel Uralvagonzavod v Nižnom Tagile poslali pracovať 250 väzňov. Referuje o tom web Ukrajinská pravda s odvolaním sa na úrady vo Sverdlovskej oblasti.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine


V správe sa uvádza, že väzni budú pracovať ako strojníci, vŕtači, sústružníci, frézari, brúsiči, elektrozvárači, montéri a žeriavnici. Údajne však budú zapojení len do pomocných prác a nebudú mať prístup k utajovaným informáciám.

Uralvagonzavod je jediná fabrika v Rusku, ktorá vyrába tanky T-72 a T-90. Po začiatku vojny na Ukrajine prešla výroba na trojzmennú prevádzku a v auguste sa v závode začalo pracovať nepretržite.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, tanky, Väzni
Zdroj: Webnoviny.sk - Do najväčšej ruskej továrne na výrobu tankov poslali pracovať 250 väzňov, majú vykonávať len pomocné práce © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.