Sobota, 27. apríl 2024
Mimoriadne správy

Gareth Bale sa stal historicky najlepším strelcom Walesu po hetriku do siete Číny

 Webnoviny  22. marec 2018  233  
Gareth Bale sa stal historicky najlepším strelcom Walesu po hetriku do siete Číny

NAN-ŤING 22. marca (WebNoviny.sk) - Po hetriku do siete Číny vo štvrtkovom medzištátnom futbalovom zápase Walesu na turnaji China Cup v Nan-ťingu sa Gareth Bale stal s 29 gólmi historicky najúspešnejším strelcom svojej krajiny.

V 69. reprezentačnom zápase za Wales strelil 28-ročný krídelník svoj 27. ,28. a 29. gól, keď do prestávky bol úspešný dvakrát (v 2. a 21. min), po zmene strán trafil sieť v 62. min. Wales zdolal Čínu 6:0 (4:0). Naposledy dosiahol hetrik v drese Walesu Robert Earnshaw v roku 2004, bolo to v dueli proti Škótsku. Doterajším waleským rekordérom bol Ian Rush s 28 úspešnými zásahmi (1980 - 1996).

Odporúčame:
Hamšík je slovenským futbalistom roka aj štvrťstoročia, do Siene slávy uviedli päticu hráčov

Premiérový gól v reprezentačnom drese strelil Bale v októbri 2006, keď ako 17-ročný v kvalifikačnom zápase o postup na ME 2008 v Cardiffe prekonal brankára Kamila Čontofalského z priameho kopu pri zdrvujúcej prehre domáceho tímu 1:5 so Slovenskom.

O desať rokov neskôr na európskom šampionáte vo francúzskom Bordeaux strelil gól inému slovenskému brankárovi Matúšovi Kozáčikovi už v 10. min duelu - takisto ľavačkou z priameho kopu. Bol to prvý gól Walesu na veľkom turnaji od roku 1958. Bale naposledy zaznamenal v jednom zápase 3 góly v stretnutí Realu Madrid proti Deportivu La Coruňa 9. januára 2016.

Viac k témam: futbal, Gareth Bale, Wales
Zdroj: Webnoviny.sk - Gareth Bale sa stal historicky najlepším strelcom Walesu po hetriku do siete Číny © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.