Sobota, 27. apríl 2024
Mimoriadne správy

Macron chce podporiť rozpočet Únie, navrhuje zavedenie digitálnej dane

 Webnoviny  17. apríl 2018  289  
Macron chce podporiť rozpočet Únie, navrhuje zavedenie digitálnej dane

ŠTRASBURG 17. apríla (WebNoviny.sk) - Francúzsky prezident Emmanuel Macron navrhuje zavedenie novej dane z digitálnej ekonomiky s cieľom podporiť rozpočet Európskej únie. V prejave v Európskom parlamente v Štrasburgu Macron v utorok vyzval na reformu rozpočtu EÚ, aby sa do úvahy zobral odchod Veľkej Británie. O svojom návrhu dane z digitálnej ekonomiky nepovedal bližšie podrobnosti, ale v minulosti vyzýval na zdanenie internetových gigantov.

Odporúčame:
USA, Veľká Británia a Francúzsko zaútočili na ciele v Sýrii, Rusko prirovnalo Trumpa k Hitlerovi

Francúzsky prezident ďalej uviedol, že jeho krajina je ochotná zvýšiť svoj príspevok do rozpočtu EÚ, a vyslovil názor, že európske krajiny by mali spolupracovať na užšej harmonizácii fiškálnych systémov a úrovne daní. Macron konštatoval, že v rámci Európskej únie bude presadzovať uhlíkovú daň s cieľom bojovať proti klimatickým zmenám.

Viac k témam: dane, Emmanuel Macron, Európsky parlament, Francúzsko
Zdroj: Webnoviny.sk - Macron chce podporiť rozpočet Únie, navrhuje zavedenie digitálnej dane © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.