Piatok, 26. apríl 2024
Slnečno  8,5 °C
Mimoriadne správy

Európska únia má dočasnú výnimku z amerických ciel na dovoz ocele a hliníka

 Webnoviny  23. marec 2018  228  
Európska únia má dočasnú výnimku z amerických ciel na dovoz ocele a hliníka

WASHINGTON 23. marca (WebNoviny.sk) - Európska únia získala dočasnú výnimku z amerických ciel na dovoz ocele a hliníka. Oznámil to vo štvrtok Biely dom. Okrem členských štátov EÚ budú od ciel oslobodené aj Kanada, Mexiko, Austrália, Argentína, Brazília a Južná Kórea.

Výnimka platí do 1. mája 2018 a jej prípadné predĺženie bude predmetom pokračujúcich rokovaní. V prípade krajín, ktoré nedostali výnimku, nadobudli clá účinnosť po polnoci zo štvrtka na piatok.

Odporúčame:
Clo od USA je neopodostatnené a môže nás poškodiť, aj o tom sa bude hovoriť vo štvrtok na rokovaní Európskej rady

Zavedenie 25-percentného cla na dovoz ocele a 10-percentného cla na dovoz hliníka presadil americký prezident ako krok potrebný v záujme národnej bezpečnosti. O výnimke pre EÚ tento týždeň vo Washingtone rokovali nemecký minister hospodárstva Peter Altmaier a eurokomisárka pre obchod Cecilia Malmströmová.

Viac k témam: clo, Donald Trump, Európska únia, hliník, oceľ, USA
Zdroj: Webnoviny.sk - Európska únia má dočasnú výnimku z amerických ciel na dovoz ocele a hliníka © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.