Štvrtok, 25. apríl 2024
Prevažne slnečno  6,1 °C
Mimoriadne správy

Zreľák absolvuje operáciu kolena. Vrátim sa silnejší, vraví slovenský útočník

 Webnoviny  28. február 2019  237  
Zreľák absolvuje operáciu kolena. Vrátim sa silnejší, vraví slovenský útočník

NORIMBERG 28. februára (WebNoviny.sk) - Útočník slovenskej futbalovej reprezentácie Adam Zreľák si na stredajšom tréningu svojho nemeckého klubu 1. FC Norimberg roztrhol predný skrížený väz v ľavom kolene.

"Na konci tréningu som išiel do súboja so spoluhráčom. Po ňom som zacítil v kolene prasknutie, šiel som do šatne a hneď aj na magnetickú rezonanciu. Krížny väz je úplne rozbitý a v piatok ma čaká operácia, ktorú absolvujem v Augsburgu," povedal Adam Zreľák pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Nezahrá si štyri až šesť mesiacov


Dvadsaťštyriročný zakončovateľ si nezahrá približne štyri až šesť mesiacov. "Ak bude všetko v poriadku, tak do štyroch mesiacov by som sa mohol vyliečiť a do šiestich by som mohol opäť hrať. Prvé hodiny, keď som čakal na výsledky vyšetrenia, som bol smutný a som smutný aj teraz," doplnil niekdajší hráč českého FK Jablonec a slovenských klubov ŠK Slovan Bratislava a MFK Ružomberok.

Telefonát s trénerom Hapalom


Zreľák bol počas ostatného novembrového reprezentačného zrazu súčasťou tímu trénera Pavla Hapala. V domácom dueli Ligy národov 2018/2019 proti Ukrajine (4:1) dokonca skóroval.

"Hneď po zranení okolo tretej som sa mu ozval a objasnil som moju situáciu. Tréner Hapal bol smutný, ale poprial mi veľa šťastia a skorý návrat na trávniky. Verím, že toto jeho prianie do bodky naplním. Pozerám sa dopredu, som bojovník, určite to zvládnem a vrátim sa silnejší," skonštatoval Adam Zreľák.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Liga národov: Slovensko – Ukrajina

Viac k témam: 1. FC Norimberg, I. bundesliga
Zdroj: Webnoviny.sk - Zreľák absolvuje operáciu kolena. Vrátim sa silnejší, vraví slovenský útočník © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.