Štvrtok, 18. júl 2024
Slnečno  26,5 °C
Mimoriadne správy

Finálový duel futbalových majstrovstiev Európy v Berlíne povedie francúzsky rozhodca Letexier

 Webnoviny  11. júl 2024  186  
Finálový duel futbalových majstrovstiev Európy v Berlíne povedie francúzsky rozhodca Letexier

11.7.2024 (SITA.sk) - Nad vyvrcholením futbalových majstrovstiev Európy v Nemecku bude dohliadať rozhodca z Francúzska. Európska futbalová únia (UEFA) zverila nedeľňajšie finále medzi výbermi Španielska a Anglicka 35-ročnému Francoisovi Letexierovi.

Viac o téme: ME vo futbale 2024


Súboj sa uskutoční na Olympijskom štadióne v Berlíne v nedeľu 14. júla o 21.00 h. Ako domáci budú v zápise o stretnutí figurovať Španieli, ktorí na turnaji ešte neprehrali.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Semifinále ME vo futbale 2024: Holandsko – Anglicko (fotografie)

Francois Letexier spolu s asistentmi Cyrilom Mugnierom a Mehdim Rahmounim dohliadali na tohtoročnom Eure na pravidlá už v troch súbojoch. V skupinovej časti viedli súboje Chorvátsko - Albánsko a Dánsko - Srbsko, v osemfinále boli pri postupe Španielov cez Gruzíncov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Semifinále ME vo futbale 2024: Španielsko – Francúzsko (fotografie)

Francúz, ktorý na listine rozhodcov Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) figuruje od roku 2017, sa v nedeľu zaradí k ďalším trom kolegom, ktorí na týchto ME obsadili pozíciu hlavného arbitra v štyroch súbojoch. Toľko nasadení mali Angličan Michael Oliver, Nemec Felix Zwayer aj Talian Daniele Orsato.

Viac k témam: Majstrovstvá európy ME vo futbale 2024 v Nemecku
Zdroj: SITA.sk - Finálový duel futbalových majstrovstiev Európy v Berlíne povedie francúzsky rozhodca Letexier © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.