Štvrtok, 18. júl 2024
Slnečno  27,5 °C
Mimoriadne správy

Vzduchom lietali stoličky aj fľaše, potýčky medzi fanúšikmi Holandska a Anglicka pred semifinále ME vo futbale zastavila až polícia

 Webnoviny  11. júl 2024  57  
Vzduchom lietali stoličky aj fľaše, potýčky medzi fanúšikmi Holandska a Anglicka pred semifinále ME vo futbale zastavila až polícia

11.7.2024 (SITA.sk) - Päť ľudí utrpelo zranenia počas stretov medzi fanúšikmi Anglicka a Holandska, ku ktorým došlo pred stredajším semifinálovým zápasom futbalových majstrovstiev Európy medzi týmito dvoma tímami.

Viac o téme: ME vo futbale 2024


V Dortmunde, kde sa stretnutie hralo na miestnom Vestfálskom štadióne, sa pred zápasom zhromaždilo približne 100-tisíc holandských fanúšikov, ktorí to z domoviny mali na skok.

Kradnutie vlajok a šálov


Strety fanúšikov údajne nastali vo chvíľach, keď sa Holanďania pokúšali ukradnúť Angličanom šály a vlajky.

„Sme si vedomí niektorých správ a videí kolujúcich o nepokojoch v Dortmunde. Zdá sa, že došlo k viacerým prípadom, keď holandskí fanúšikovia napádali anglických priaznivcov v baroch a pokúšali sa ukradnúť vlajky," uviedla britská polícia, ktorá vyslala svojich príslušníkov na turnaj do Nemecka.

„Tieto incidenty spôsobili ľahké zranenia piatim ľuďom. Tiež sme si vedomí, že okrem desaťtisícok holandských fanúšikov, ktorí prišli zažiť zápas, sú v Dortmunde aj skupiny rizikových podporovateľov z Holandska. Naši dôstojníci spolupracujú s nemeckými kolegami. Radíme fanúšikom, aby boli obozretní a vyhľadávali radšej miesta s prítomnosťou nemeckej polície," dodala britská polícia.

Lietali stoličky a fľaše


Miestna polícia v Dortmunde uviedla, že došlo k stretom medzi anglickými a holandskými fanúšikmi na troch miestach, vrátane baru, kde vzduchom lietali stoličky a fľaše. Polícia zadržala 26 osôb, bez bližšieho špecifikovania národnosti, pričom vyšetrovanie pokračuje.

Videozáznamy zverejnené na sociálnych sieťach ukazovali malú skupinu ľudí v holandských farbách, ako hádžu stoličky na terase pred barom, zatiaľ čo ďalší výtržníci sa uchýlili dovnútra. Napriek týmto incidentom polícia v Dortmunde uviedla, že je „celkom spokojná“ so zvládnutím predzápasových situácií, najmä vzhľadom na počet ľudí, ktorí do mesta pricestovali.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Semifinále ME vo futbale 2024: Holandsko – Anglicko (fotografie)

Viac k témam: Majstrovstvá európy ME vo futbale 2024 v Nemecku, Výtržnosti fanúšikov
Zdroj: SITA.sk - Vzduchom lietali stoličky aj fľaše, potýčky medzi fanúšikmi Holandska a Anglicka pred semifinále ME vo futbale zastavila až polícia © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.