Nedeľa, 1. september 2024
Väčšinou jasno  22,8 °C
Mimoriadne správy

Zomrel herec Ľubomír Paulovič, už dlhšie ho trápili zdravotné problémy

 Webnoviny  15. august 2024  93  
Zomrel herec Ľubomír Paulovič, už dlhšie ho trápili zdravotné problémy

15.8.2024 (SITA.sk) - Vo veku 71 rokov zomrel slovenský herec Ľubomír Paulovič. Na sociálnej sieti o tom informovala jeho partnerka, fotografka Lolla Fukari. „Jeho srdiečko ukončilo svoju prácu a rozhodlo sa nechať Lubinka odpočívať,“ napísala.

Podľa informácií, ktoré priniesol portál Nový Čas, mal herec skonať vo svojom dome v Chorvátskom Grobe. Podľa medializovaných informácií Pauloviča už dlhšie trápili problémy so srdcom.

Ľubormír Paulovič


... sa narodil v Prašiciach, 7. novembra 1952. Vyštudoval herectvo na Vysokej škole múzických umení, no herecky sa angažoval aj predtým, napríklad v rozprávke Radúz a Mahuliena. V roku 1976 začal pôsobiť vo vtedajšom Divadle Slovenského národného povstania (v súčasnosti Slovenské komorné divadlo) v Martine.

Neskôr pracoval v Slovenskom národnom divadle, ktoré opustil v roku 1996, po odstúpení z pozície riaditeľa činohry. V neskorších rokoch bol umeleckým šéfom aj režisérom v Divadle Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene. Pôsobil aj ako starosta vo svojej rodnej obci.

Zahral si v mnohých filmových, televíznych i divadelných dielach, taktiež mal na konte niekoľko divadelných inscenácií a muzikálov ako režisér.




Viac k témam: Úmrtie, Vysoká škola múzických umení
Zdroj: SITA.sk - Zomrel herec Ľubomír Paulovič, už dlhšie ho trápili zdravotné problémy © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.