Sobota, 4. máj 2024
Mimoriadne správy

Zo starých eurofondov môže prepadnúť zhruba 100 miliónov eur, pôvodne bolo ohrozených 800 miliónov eur (video)

 Webnoviny  27. september 2023  165  
Zo starých eurofondov môže prepadnúť zhruba 100 miliónov eur, pôvodne bolo ohrozených 800 miliónov eur (video)

27.9.2023 (SITA.sk) - Z celkovej sumy starých eurofondov 14,5 miliardy eur v dobiehajúcom programovom období 2014 až 2020 zostáva ohrozených už len približne 100 miliónov eur.

Poverený premiér Ľudovít Ódor o tom informoval v stredu po rokovaní vlády s tým, že po nástupe vlády odborníkov odhadovali, že prepadnúť by mohlo až 800 miliónov eur. Neskôr túto sumu priebežne znížili na menej ako polovicu.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem


„Považujem to za jeden z kľúčových výsledkov tejto vlády,“ povedal k ďalšiemu zníženiu ohrozených eurofondov predseda vlády. Tá sa zaoberala aj stavom implementácie európskych štrukturálnych a investičných fondov k 15. septembru.

Agentúra SITA bude správu aktualizovať.

Viac k témam: Eurofondy, Investičný fond
Zdroj: SITA.sk - Zo starých eurofondov môže prepadnúť zhruba 100 miliónov eur, pôvodne bolo ohrozených 800 miliónov eur (video) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.