Nedeľa, 1. september 2024
Slnečno  26 °C
Mimoriadne správy

Zisk spoločnosti McDonald’s sa v druhom kvartáli zmenšil o dvanásť percent

 Webnoviny  29. júl 2024  117  
Zisk spoločnosti McDonald’s sa v druhom kvartáli zmenšil o dvanásť percent

29.7.2024 (SITA.sk) - Tržby a zisk americkej spoločnosti McDonald’s prevádzkujúcej sieť reštaurácií rýchleho občerstvenia v druhom kvartáli klesli. Globálne tržby reštaurácií otvorených aspoň rok sa počas apríla až júna znížili o jedno percento.

Išlo o prvý takýto pokles od záverečného kvartálu 2020, v ktorom pandémia zatvorila obchody a milióny ľudí zostali doma. Tržby predajní na americkom trhu na porovnateľnom základe počas apríla až júna tohto roka oslabili tiež o jedno percento.

Čistý zisk spoločnosti McDonald’s v druhom štvrťroku klesol o 12 percent na 2 miliardy dolárov čiže 2,80 dolára na akciu.

Bez zahrnutia jednorazových položiek, napríklad nákladov na reštrukturalizáciu, McDonald's dosiahol zisk 2,97 dolára na akciu.

Zďaleka tak nenaplnil predpoveď analytikov, ktorí odhadovali, že upravený zisk bude v sume 3,07 dolára na akciu.

Viac k témam: Hospodárske výsledky
Zdroj: SITA.sk - Zisk spoločnosti McDonald’s sa v druhom kvartáli zmenšil o dvanásť percent © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.