Sobota, 27. apríl 2024
Mimoriadne správy

Vďaka eurofondom bude v osadách aj v obciach bezpečnejšie, takmer 82 miliónov eur pôjde na rómske hliadky (video)

 Webnoviny  28. február 2024  118  
Vďaka eurofondom bude v osadách aj v obciach bezpečnejšie, takmer 82 miliónov eur pôjde na rómske hliadky (video)

28.2.2024 (SITA.sk) - Štát posilní rómske hliadky a pomôže tak nielen marginalizovaným komunitám ale aj majoritnému obyvateľstvu. Vďaka navýšeniu výzvy na Miestne občianske a preventívne služby o milióny eur sa podarí zlepšiť bezpečnosť a zvýšiť zamestnanosť vo viac ako 400 mestách a obciach po celom Slovensku. Na tlačovej konferencii po výjazdovom rokovaní vlády v Michalovciach to povedal minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši.

Poskytujú nie len prácu


„Som rád, že práve v tomto regióne môžem oznámiť, že sa nám podarila dobrá vec pre marginalizované skupiny obyvateľstva," uviedol minister s tým, že Rómom pomáhajú nielen tým, že im dávajú prácu, ale zároveň posilňujú bezpečnosť rómskych komunít a súčasne aj majoritnej časti obyvateľstva.

„Spoločne sa nám podarilo nájsť ďalšie peniaze na projekty takzvaných rómskych hliadok, ktoré budú strážiť poriadok v marginalizovaných komunitách. Využijeme na to prostriedky Európskej únie,“ doplnil Raši.

Takmer 82 miliónov eur


Výzvu na Miestne občianske a preventívne služby, ktorá bola z Programu Slovensko vyhlásená vlani v júni, sa z pôvodných 50 mil. eur podarilo navýšiť až na takmer 82 mil. eur. Namiesto 256 obcí, ktoré už získali nenávratný finančný príspevok, sa tak podporí 424 obcí, miest a mestských častí po celom Slovensku. Vďaka projektu získa prácu vyše 2 000 obyvateľov marginalizovaných rómskych komunít.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem



Viac k témam: Eurofondy, Marginalizované rómske komunity (MRK), minister investícií, Minister investícií regionálneho rozvoja a informatizácie SR, Rómske osady
Zdroj: SITA.sk - Vďaka eurofondom bude v osadách aj v obciach bezpečnejšie, takmer 82 miliónov eur pôjde na rómske hliadky (video) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.