Sobota, 4. máj 2024
Mimoriadne správy

Telefóny Huawei už nebudú mať vopred inštalované aplikácie spoločnosti Facebook

 Webnoviny   7. jún 2019  287  
Telefóny Huawei už nebudú mať vopred inštalované aplikácie spoločnosti Facebook

LONDÝN 7. júna (WebNoviny.sk) - Spoločnosť Facebook už neumožňuje, aby sa jej aplikácie vopred inštalovali na telefóny, ktoré predáva Huawei. Facebook tak akceptuje obmedzenia, ktoré USA uvalili na čínsku technologickú firmu.

Facebook v piatok informoval, že prerušil poskytovanie softvéru spoločnosti Huawei, zatiaľ čo skúma nedávno zavedené americké sankcie. Doterajší majitelia smartfónov Huawei, ktorí už majú aplikácie Facebooku, ich naďalej môžu používať a sťahovať si aktualizácie.

Krok spoločnosti Facebook je najnovším prejavom vplyvu eskalácie sporov medzi USA a Čínou v oblasti technológií. Americké ministerstvo obchodu minulý mesiac fakticky zakázalo americkým firmám predávať svoje technológie spoločnosti Huawei a ďalším čínskym spoločnostiam bez vládneho súhlasu.

Viac k témam: facebook, Huawei
Zdroj: Webnoviny.sk - Telefóny Huawei už nebudú mať vopred inštalované aplikácie spoločnosti Facebook © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.