Utorok, 16. apríl 2024
Mimoriadne správy

Sulíkovci vetovali Matovičov návrh na zvýšenie viacerých daní, vnímajú to ako vydieranie

 Webnoviny   8. jún 2022  211  
Sulíkovci vetovali Matovičov návrh na zvýšenie viacerých daní, vnímajú to ako vydieranie

8.6.2022 (Webnoviny.sk) - Koaličná strana Sloboda a Solidarita (SaS) na stredajšom rokovaní vlády vetovala návrh ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) na zvýšenie viacerých daní a následné zvýšenie platov učiteľov. Po zasadnutí kabinetu to potvrdil minister hospodárstva Richard Sulík (SaS).

„Tento návrh dnes (8. júna pozn. redakcie) Igor Matovič predložil na vládu a my sme tento návrh vetovali," uviedol s tým, že sú pripravení baviť sa o zvýšení niektorých daní iba v prípade, ak iné dane klesnú. Šéf liberálov zároveň ocenil, že ich veto bolo rešpektované. Spájanie zvyšovania daní so zvyšovaním platov učiteľov označil za nekorektné. „My to vnímame ako vydieranie," zhodnotil.

Zdroj: Webnoviny.sk - Sulíkovci vetovali Matovičov návrh na zvýšenie viacerých daní, vnímajú to ako vydieranie © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.