Štvrtok, 28. marec 2024
Zamračené  12,9 °C
Mimoriadne správy

Policajtky aj vojačky majú už výšku materského istú, prezidentka Čaputová podpísala novelu zákona

 Webnoviny  25. máj 2021  194  
Policajtky aj vojačky majú už výšku materského istú, prezidentka Čaputová podpísala novelu zákona

25.5.2021 (Webnoviny.sk) - Výška materského poberaného policajtkou, policajtom, profesionálnou vojačkou alebo profesionálnym vojakom sa zvýši z doteraz ustanovených 70 percent čistého denného služobného platu na 100 percent čistého denného služobného platu.

Vyplýva to z novely zákona o sociálnom zabezpečení policajtov a vojakov, ktorú podpísala prezidentka Zuzana Čaputová. Informoval o tom hovorca hlavy štátu Martin Strižinec. Parlament schválil právnu úpravu 13. mája.

Pôvodne koaliční poslanci Vladimíra Marcinková (Za ľudí), Juraj Krúpa (OĽaNO) a Petra Krištúfková (Sme rodina) navrhovali zvýšenie materského na 75 percent čistého denného služobného platu.

Účelom novely je podľa predkladateľov zlepšenie sociálnej situácie a zabezpečenie príjmu na úhradu zvýšených nákladov na dieťa poberateľa dávky v čase, keď mu nie je umožnené z dôvodu tehotenstva alebo trvalej starostlivosti o novonarodené dieťa vykonávať štátnu službu. Novela nadobudne účinnosť od 1. júla.

Viac k témam: materská dávka, novela zákona
Zdroj: Webnoviny.sk - Policajtky aj vojačky majú už výšku materského istú, prezidentka Čaputová podpísala novelu zákona © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.