Štvrtok, 25. apríl 2024
Mimoriadne správy

Eurokomisia prijala návrh slovenského investičného plánu pre nové eurofondy, oznámila Remišová

 Webnoviny  25. máj 2021  199  
Eurokomisia prijala návrh slovenského investičného plánu pre nové eurofondy, oznámila Remišová

25.5.2021 (Webnoviny.sk) - Európska komisia prijala návrh slovenského investičného plánu pre nové eurofondy. Na sociálnej sieti o tom informovala ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová.

„Predstavila som návrh Partnerskej dohody, podľa ktorej bude Slovensko investovať takmer 13 miliárd eur v novom programovom období. S eurokomisárkou pre reformy a kohéziu Elisou Ferreira som hovorila o zmenách, ktoré Slovensko v eurofondoch zaviedlo a plánuje zaviesť s cieľom zlepšiť a zjednodušiť ich využívanie,“ uviedla Remišová.

Komisárka ocenila prípravy Slovenska


Komisárka Ferreira podľa nej ocenila naše prípravy a Slovensko tak má otvorenú cestu pre sériu rokovaní o využití eurofondov na nasledujúcich deväť rokov.

Na základe tohto plánu majú smerovať investície z eurofondov do regiónov na lepšie cesty, kvalitnejšie zdravotníctvo a školstvo, podporu športu, obnovu pamiatok, zdravšie životné prostredie.

Náročné niekoľkomesačné rokovania


„V tomto náročnom procese budeme diskutovať o jednotlivých prioritách, ale aj o možnosti posilnenia Kohézneho fondu, ktorý je zameraný na rozvoj v oblasti životného prostredia a dopravnej infraštruktúry. Rovnako chceme posilniť financovanie v oblasti vedy, výskumu a inovácií. Čakajú nás ešte náročné niekoľkomesačné rokovania s Komisiou s cieľom presadiť naše národné záujmy a priority,“ dodala Remišová.

Eurokomisárka Ferreira prijala pozvanie od vicepremiérky na návštevu Slovenska. V rámci svojej prvej zahraničnej cesty po koronakríze navštívi v júni uhoľný región hornej Nitry.

Viac k témam: eurofondy
Zdroj: Webnoviny.sk - Eurokomisia prijala návrh slovenského investičného plánu pre nové eurofondy, oznámila Remišová © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.