Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Klub 500 netají svoje obavy, najnovšia podmienka vlády zasahuje ľuďom do osobnej slobody

 Webnoviny  18. január 2021  199  
Klub 500 netají svoje obavy, najnovšia podmienka vlády zasahuje ľuďom do osobnej slobody

18.1.2021 (Webnoviny.sk) - Zamestnávatelia združení v Klube 500 sú znepokojení, že od 27. januára majú od svojich zamestnancov vyžadovať doklad o ich zdravotnom stave ako podmienku vstupu na pracovisko. Uvedené opatrenie považujú za zásah do osobnej slobody, ktorý je v rozpore jednak s Ústavou Slovenskej republiky, ale aj s Nariadením Európskej únie o ochrane osobných údajov.

Zamestnávatelia vytvoria predpoklady, aby sa zamestnanci a ich rodinní príslušníci mali možnosť testovať, nerozumejú však, prečo sa vláda zbavuje zodpovednosti vo vzťahu ku kontrole výsledkov testovania a prenáša ju na zamestnávateľov.

Viac o téme: Koronavírus



"V tomto kontexte ani nemožno očakávať, že zamestnávatelia môžu plošne zamedziť svojim zamestnancom v slobode pohybu. To sa môže stať iba na základe zákona," konštatuje ďalej v zverejnenej tlačovej správe Klub 500.

Jeho členovia pritom avizujú, že urobia všetko preto, aby v rámci možností zabezpečili výrobu ako aj mzdy pre svojich zamestnancov. "Nebudú si brať vzor z Národnej rady Slovenskej republiky, ktorá umožnila prítomnosť na pracovisku aj pre COVID-19 pozitívnych poslancov," odkazujú zamestnávatelia.

Viac k témam: Koronavírus, testovanie
Zdroj: Webnoviny.sk - Klub 500 netají svoje obavy, najnovšia podmienka vlády zasahuje ľuďom do osobnej slobody © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.