Štvrtok, 25. apríl 2024
Mimoriadne správy

Výkazy do Sociálnej poisťovne neodovzdali tisícky zamestnávateľov, na výzvy reagovalo len pár stoviek

 Webnoviny  18. január 2021  227  
Výkazy do Sociálnej poisťovne neodovzdali tisícky zamestnávateľov, na výzvy reagovalo len pár stoviek

18.1.2021 (Webnoviny.sk) - Sociálna poisťovňa odoslala v prvom mesiaci tohto roka esemesky a e-maily 6 158 zamestnávateľom, v ktorých ich upozornila na neodovzdané povinné mesačné výkazy za zamestnancov za november minulého roka.

Ako ďalej informuje poisťovňa, na základe týchto upozornení zaslalo dodatočne mesačný výkaz poistného 1 140 zamestnávateľov, čo je 18,5-percentná úspešnosť informačnej akcie.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu



Poisťovňa zároveň upozorňuje, že na povinnosti vykazovať poistné sa nič nezmenilo ani v čase koronakrízy. „Zamestnávatelia sú povinní vykazovať poistné za každý kalendárny mesiac," uvádza.

Poistné sa naďalej vykazuje v zákonom stanovených termínoch, v rovnakej štruktúre a forme. Zachovaný zostáva aj spôsob vykazovania, čiže zamestnávateľ vykazuje poistné za zamestnávateľa i za zamestnanca.

Viac k témam: sociálne odvody, zamestnávatelia
Zdroj: Webnoviny.sk - Výkazy do Sociálnej poisťovne neodovzdali tisícky zamestnávateľov, na výzvy reagovalo len pár stoviek © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.