Štvrtok, 25. apríl 2024
Mimoriadne správy

Heineken prepustí tisíce zamestnancov, pre koronakrízu zaznamenal stratu 204 miliónov eur

 Webnoviny  10. február 2021  250  
Heineken prepustí tisíce zamestnancov, pre koronakrízu zaznamenal stratu 204 miliónov eur

10.2.2021 (Webnoviny.sk) - Holandský pivovar Heineken plánuje celosvetovo prepustiť osemtisíc zamestnancov. Toto číslo predstavuje takmer 10 percent všetkých pracovníkov firmy. Reorganizácia a znižovanie nákladov prichádza po tom, ako spoločnosť vlani pre pandémiu koronavírusu zaznamenala stratu 204 miliónov eur.

Keďže reštauračné zariadenia, bary či krčmy boli v uplynulom roku mnohokrát zatvorené, Heineken predal o 8 % menej piva ako rok predtým. Príjmy firmy poklesli o takmer 17 % na 23,8 miliardy eur.

Iný pivovar, český Budvar nedávno informoval o úplne odlišnej situácii. Vlani napriek pandémii zvýšil produkciu o 3 % na rekordných 1,73 milióna hektolitrov. Dopyt po pive v tankoch a sudoch minulý rok klesol, Budvar však dokázal uspokojiť rastúci záujem o fľaškové pivo.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, hromadné prepúšťanie, koronakríza, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk - Heineken prepustí tisíce zamestnancov, pre koronakrízu zaznamenal stratu 204 miliónov eur © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.