Piatok, 3. máj 2024
Oblačno  15 °C
Mimoriadne správy

Colná politika prezidenta Trumpa poškodzuje firmy, myslia si malí americkí podnikatelia

 Webnoviny   3. december 2019  263  
Colná politika prezidenta Trumpa poškodzuje firmy, myslia si malí americkí podnikatelia

3.12.2019 (Webnoviny.sk) - Čoraz viac malých amerických podnikateľov zastáva názor, že colná politika administratívy prezidenta Donalda Trumpa poškodzuje ich firmy. Vyplýva to z prieskumu, ktorý v priebehu júla až augusta uskutočnila Bank of America.

Podľa 44 percent z 1 323 oslovených podnikateľov colná politika Bieleho domu negatívne vplýva na ich firmy. Počas prieskumu uskutočneného na jar si to myslelo iba 41 percent podnikateľov a pred rokom iba 36 percent majiteľov malých firiem.

Až 61 percent oslovených v prieskume Bank of America uviedlo, že v dôsledku ciel platia viac za tovary. Štyridsaťpäť percent malých podnikateľov sa vyjadrilo, že pre clá museli zvýšiť svoje ceny a takmer štvrtina opýtaných uviedla, že stratila zákazníkov.

Plány malých podnikateľov v oblasti prijímania nových zamestnancov sa však nezmenili a rovnako ako počas prieskumu uskutočneného na jar 24 percent uviedlo, že v najbližších dvanástich mesiacoch plánujú prijať nových pracovníkov.

Viac k témam: americký prezident, clá USA
Zdroj: Webnoviny.sk - Colná politika prezidenta Trumpa poškodzuje firmy, myslia si malí americkí podnikatelia © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.