Piatok, 10. máj 2024
Mimoriadne správy

Sankcie USA voči Huawei majú svoj dôsledok, výskumné centrum presunú do Kanady

 Webnoviny   3. december 2019  311  
Sankcie USA voči Huawei majú svoj dôsledok, výskumné centrum presunú do Kanady

3.12.2019 (Webnoviny.sk) - Zakladateľ čínskej technologickej spoločnosti Huawei uviedol, že firma presúva svoje americké výskumné centrum do Kanady v dôsledku sankcií, ktoré USA voči spoločnosti uvalili.

V rozhovore pre torontský denník Globe and Mail Žen Čeng-fej povedal, že tento krok je nutný, pretože Huawei nebude môcť komunikovať so zamestnancami v USA. Podľa amerických úradov je tento čínsky výrobca zariadení pre mobilné telekomunikačné siete bezpečnostným rizikom.

Spoločnosť Huawei ešte v júni potvrdila, že zrušila 600 pracovných miest vo svojom výskumnom centre v Silicon Valley v Kalifornii a ponechala tam približne 250 zamestnancov.

"Výskumné a vývojové centrum sa presunie z USA a centrum bude v Kanade," povedal Žen Čeng-fej pre denník Globe and Mail. "Na základe amerického zákazu by sme nemohli komunikovať s našimi zamestnancami v USA," dodal.

Viac k témam: obchodná vojna, sankcie
Zdroj: Webnoviny.sk - Sankcie USA voči Huawei majú svoj dôsledok, výskumné centrum presunú do Kanady © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.