Piatok, 26. apríl 2024
Mimoriadne správy

Británia plánuje zmenu migračného systému, nekvalifikovaní pracovníci zrejme víza nedostanú

 Webnoviny  19. február 2020  349  
Británia plánuje zmenu migračného systému, nekvalifikovaní pracovníci zrejme víza nedostanú

19.2.2020 (Webnoviny.sk) - Nekvalifikovaní pracovníci podľa imigračných plánov britskej vlády nedostanú pracovné víza do Veľkej Británie. Vláda krajiny v tejto súvislosti vyzvala zamestnávateľov, aby sa už nespoliehali na "lacnú pracovnú silu" z Európy, ale aby investovali do udržania si zamestnancov a vývoja automatizácie.

Britské ministerstvo vnútra uviedlo, že k občanom EÚ a občanom krajín mimo EÚ po 31. decembri tohto roka uplatní rovnaký prístup. Informuje o tom portál bbc.com.

Britská vláda chce migračný systém založený na bodovom hodnotení. Pracovníci, ktorí budú chcieť prísť do Británie, budú musieť ovládať angličtinu a mať ponuku na kvalifikované zamestnanie. Za splnenie týchto dvoch kritérií získajú 50 bodov.

Celkovo budú musieť imigranti na pracovné povolenie získať 70 bodov. Body sa im budú prideľovať aj v závislosti od výšky ponúkaného platu alebo na základe toho, či pôjde o prácu v odvetví s nedostatkom pracovnej sily.

Viac k témam: Brexit, migračná politika, pracovná sila, víza
Zdroj: Webnoviny.sk - Británia plánuje zmenu migračného systému, nekvalifikovaní pracovníci zrejme víza nedostanú © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.