Piatok, 19. apríl 2024
Zamračené  8 °C
Mimoriadne správy

Zahraničné firmy presúvajú svoje kancelárie do Holandska, môže za to brexit

 Webnoviny  19. február 2020  280  
Zahraničné firmy presúvajú svoje kancelárie do Holandska, môže za to brexit

19.2.2020 (Webnoviny.sk) - Pokračujúca neistota v súvislosti s následkami brexitu núti čoraz viac zahraničných firiem zriaďovať si kancelárie v Holandsku. Uviedla to v stredu Holandská agentúra pre zahraničné investície. Od referenda z roku 2016 o odchode Británie z EÚ si kancelárie v Holandsku zriadilo 140 firiem, pričom 78 presunulo svoju činnosť v minulom roku, konštatovala agentúra.

Neistota firiem podľa nej rastie vzhľadom na nezodpovedanú otázku o budúcich obchodných vzťahoch Británie s úniou. Londýn a Brusel majú dohodu o budúcich vzťahoch uzavrieť do konca roka.

Holandská agentúra pre zahraničné investície informovala, že rokuje s približne 425 firmami, ktoré uvažujú o presune alebo expanzii pôsobenia v Holandsku v dôsledku brexitu. Ide o firmy z Británie, ale aj zo Severnej a Južnej Ameriky a Ázie, ktoré po brexite prehodnocujú svoje pôsobenie v Európe.

Viac k témam: Brexit
Zdroj: Webnoviny.sk - Zahraničné firmy presúvajú svoje kancelárie do Holandska, môže za to brexit © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.