Sobota, 27. apríl 2024
Mimoriadne správy

Premiér Pellegrini prezradil, akého kandidáta preferuje na ministra vnútra

 Webnoviny  23. apríl 2018  392  
Premiér Pellegrini prezradil, akého kandidáta preferuje na ministra vnútra

BRATISLAVA 23. apríla (WebNoviny.sk) - Po experimente s externým krízovým manažérom, ktorý nevyšiel, chce predseda vlády Peter Pellegrini na post ministra vnútra osobu, ktorá bude okamžite schopná rezort riadiť.

Odporúčame:
Kto bude nový minister vnútra? V strane Smer-SD sa spomínajú tri mená

Premiér to v pondelok povedal novinárom s tým, že rezort vnútra je obrovský kolos, ktorý sa nevenuje len polícii, ale aj celej štátnej a verejnej správe. "A tam je roboty ako na kostole, tam potrebujem človeka, ktorý sa môže zhostiť okamžite od prvej hodiny tých úloh, a nie tam zasa tápať mesiac, dva, kým vlastne pochopí, o čom celý rezort je," uviedol.

Odporúčame:
Organizátori Za slušné Slovensko kritizujú premiéra, že na zemiaky si čas nájde, ale na nich nie

Ako zdôraznil, post ministra vnútra patrí strane Smer-SD a o jeho obsadení rozhodne stranícke predsedníctvo. Keď sa tak stane, kandidáta predstaví prezidentovi. "Nič by nemalo brániť jeho vymenovaniu, keďže v zmysle ústavy pán prezident má vymenovať takého ministra, akého mu ja predložím," dodal Pellegrini.

Prezident SR Andrej Kiska prijal 17. apríla dopoludnia demisiu ministra vnútra Tomáša Druckera (nom. Smer-SD) a dočasne poveril vedením rezortu premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD).

Viac k témam: ministerstvo vnútra SR, Peter Pellegrini, politická kríza, Smer-SD, Tomáš Drucker
Zdroj: Webnoviny.sk - Premiér Pellegrini prezradil, akého kandidáta preferuje na ministra vnútra © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.