Piatok, 26. apríl 2024
Slnečno  10,8 °C
Mimoriadne správy

V dvoch okresoch na Slovensku hrozí ľadová povodeň, platí výstraha prvého stupňa

 Webnoviny  26. február 2018  393  
V dvoch okresoch na Slovensku hrozí ľadová povodeň, platí výstraha prvého stupňa

BRATISLAVA 26. februára (WebNoviny.sk) – Výstrahu prvého, najnižšieho stupňa pred ľadovou povodňou vydal pre okresy Martin a Prievidza Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Odporúčame:
Na Lomnickom štíte bolo rekordne chladno, výstrahy pred nízkymi teplotami platia aj na ďalšie dni

Ako agentúru SITA informoval SHMÚ v aktuálnej hydrologickej výstrahe SHMÚ, ľadová povodeň hrozí v okrese Martin a okrese Prievidza od pondelňajšieho popoludnia do piatka 2. marca do 12:00. Aktuálne hydrologické výstrahy možno nájsť na webstránke SHMÚ v časti hydrologické výstrahy.

Ľadová povodeň vzniká v dôsledku rozrušenia zamrznutého vodného toku, keď sa ľadové kryhy dostávajú do pohybu a pri zúženom profile toku alebo pri mostoch sa zastavujú, hromadia a zapchávajú prietok.

Viac k témam: ľadová povodeň, počasie, povodne, SHMÚ Slovenský hydrometeorologický ústav
Zdroj: Webnoviny.sk - V dvoch okresoch na Slovensku hrozí ľadová povodeň, platí výstraha prvého stupňa © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.