Piatok, 26. apríl 2024
Mimoriadne správy

Facebook otvorí vo Veľkej Británii najväčšie vývojové centrum mimo USA, zamestná stovky ľudí

 Webnoviny   4. december 2017  59  
Facebook otvorí vo Veľkej Británii najväčšie vývojové centrum mimo USA, zamestná stovky ľudí

LONDÝN 4. decembra (WebNoviny.sk) - Americká spoločnosť Facebook Inc, ktorá prevádzkuje rovnomennú sociálnu sieť, otvára v Londýne novú kanceláriu a do konca roku 2018 vo Veľkej Británii plánuje vytvoriť 800 nových pracovných miest.

Koncom budúceho roka tak bude v krajine pre firmu pracovať približne 2 300 ľudí. Britská kancelária bude najväčším vývojovým centrom Facebooku mimo USA. Informuje o tom britský portál bbc.com.

Viceprezidentka Facebooku pre Európu, Blízky východ a Afriku Nicola Mendelsohnová uviedla, že spoločnosť je "zaviazaná voči Veľkej Británii viac ako kedykoľvek inokedy". Konštatovala, že "podnikateľský ekosystém Británie a vynikajúca kvalita v oblasti vývoja" robia z krajiny ideálnu lokalitu pre technologické firmy.

Odporúčame:
Obmedzenia v obchode po brexite poškodia Britániu aj EÚ

Julian David zo združenia techUK, ktoré reprezentuje 950 technologických spoločností v Británii, podľa portálu bbc.com privítal, že také popredné svetové firmy ako Facebook investujú v Londýne napriek neistote súvisiacej s brexitom.



Viac k témam: facebook, práca, Veľká Británia
Zdroj: Webnoviny.sk - Facebook otvorí vo Veľkej Británii najväčšie vývojové centrum mimo USA, zamestná stovky ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.