Sobota, 5. október 2024
Oblačno  9 °C
Mimoriadne správy

Video: Trochek hrdinom Floridy, Ducks podľahli Arizone

 Webnoviny  21. február 2017  186  
Video: Trochek hrdinom Floridy, Ducks podľahli Arizone

Vincent Trocheck rozhodol o triumfe Floridy na ľade St. Louis 4,6 s pred koncom tretej tretiny a Panthers tak dovŕšili najlepší 'trip' v histórii. Hráči Arizony v úvodnej dvadsaťminútovke strelili tri góly a tie im stačili na triumf nad Anaheimom, keďže v drese 'káčerov' potom dvakrát skóroval iba Ryan Getzlaf.

NEW YORK 21. februára (WebNoviny.sk) - Hokejisti Floridy po prvý raz vo svojej histórii uspeli vo všetkých piatich zápasoch v rámci "tripu" po klziskách súperov v NHL. V pondelok dovŕšili tento nezvyčajný kúsok triumfom na ľade St. Louis 2:1. Keď sa už aktéri v Scottrade Center chystali na predĺženie, Vincent Trocheck 4,6 s pred koncom riadneho hracieho času strelou zdiaľky rozhodol o triumfe hostí.

"Prvá moja strela bola zblokovaná, domáci chceli vyhodiť puk, ale Mark Pysyk mi ho posunul. Vystrelil som a brankár Allen nič nevidel, lebo mu clonil Jokinen. Ľahká práca na prvý pohľad," povedal strelec víťazného gólu Trocheck na webe NHL. V tejto sezóne strelecky uspel už dvadsaťjedenkrát a je gólovým aj bodovým lídrom svojho tímu (21+21).

Podľa Elias Sports Bureau hráči Panthers nikdy neskórovali tak neskoro počas základných zápasových 60 minút ako práve teraz.

Odporúčame:

Halák žiari v AHL, víťaznú sériu natiahol na 12 zápasov


Na Floridu teraz čakajú štyri domáce stretnutia, pred ktorými sa dotiahla na Boston na tretej priečke Atlantickej divízie, v tabuľke Východnej konferencie je siedma. "Nemôžem byť viac hrdý na svojich hráčov ako práve teraz. Tvoria skvelý kolektív a každý z nich si tieto víťazstvá zaslúži," povedal tréner Panthers Tom Rowe.



V pondelok sa hral v NHL už len súboj Arizona - Anaheim, ktorý sa skončil triumfom domácich 3:2. Coyotes rozhodli troma gólmi v rozpätí 12:48 min v prvej tretine. Druhý presný zásah hosťujúceho kapitána Ryana Getzlafa 27 sekúnd pred koncom tretej tretiny prišiel pre Ducks neskoro.

Domáci brankár Mike Smith sa prezentoval 27 zákrokmi, ale 4:29 min pred koncom ho musel vystriedať český debutant Marek Langhamer. Smith opustil ľad s podozrením na otras mozgu. Langhamer si pripísal 6 zákrokov a prvé víťazstvo v kariére v NHL. Slovenskí hokejisti v pondelok nehrali.

Sumáre NHL:

St. Louis - Florida 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Góly: 33. Brodziak (Upshall, Reaves) - 11. Marchessault (Bjugstad), 60. Trocheck (Pysyk, R. Smith)



Arizona - Anaheim 3:2 (3:0, 0:1, 0:1)
Góly: 3. Dvorak (Doan, Perlini), 5. Chychrun (White, Rieder), 15. Vrbata (Domi, L. Schenn) - 33. Getzlaf (Manson, N. Ritchie), 60. Getzlaf (Vatanen, Fowler)




Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.