Štvrtok, 2. máj 2024
Polojasno  15,4 °C
Mimoriadne správy

Video: Postup Argentíny do osemfinále MS vo futbale zohrial aj vedcov v Antarktíde

 Webnoviny  27. jún 2018  230  
Video: Postup Argentíny do osemfinále MS vo futbale zohrial aj vedcov v Antarktíde

MARAMBIO 27. júna (WebNoviny.sk) - Postup futbalistov Argentíny do osemfinále majstrovstiev sveta sa neoslavoval iba v tejto druhej najrozľahlejšej juhoamerickej krajine či priamo na šampionáte v Rusku, ale aj v chladnej Antarktíde.

Odporúčame:
Stratený Messi sa našiel v pravý čas, v hre bol elán, ale aj veľa chýb, píšu médiá o postupe Argentíny

Siedmi vedeckí pracovníci základne Marambio na ostrove rovnakého mena po utorkovom petrohradskom triumfe Argentíny nad Nigériou (2:1) vybehli von a v silnom vetre pri teplote -20 °C si zatancovali a zaspievali s národnými vlajkami v rukách, niektorí aj oblečení v reprezentačných farbách Argentíny. Video s tešiacimi sa vedcami prevzali z EBU viaceré internetové médiá, napríklad portál news.sky.com.

Základňa Marambio je pomenovaná podľa Gustava Argentina Marambiu. priekopníka letectva v Antarktíde. Od roku 2014 je jednou z 13 vedeckých základní na najmenšom svetadiele, ktorý spravuje Argentína.



Viac o téme: Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018:


Viac k témam: Antarktída, argentínska futbalová reprezentácia, futbal, Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018 v Rusku
Zdroj: Webnoviny.sk - Video: Postup Argentíny do osemfinále MS vo futbale zohrial aj vedcov v Antarktíde © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.