Sobota, 4. máj 2024
Mimoriadne správy

Video: O šampiónovi Austrálie nerozhodol víťazný gól Melbourne, ale zlyhanie videorozhodcu

 Webnoviny   6. máj 2018  256  
Video: O šampiónovi Austrálie nerozhodol víťazný gól Melbourne, ale zlyhanie videorozhodcu

NEWCASTLE 6. mája (WebNoviny.sk) - Gól, ktorý rozhodol o víťazstve tímu Melbourne Victory 1:0 na pôde Newcastlu Jets v sobotňajšom záverečnom zápase Grand Final austrálskej futbalovej A-League, nemal platiť.

Spornú situáciu pritom posudzoval aj video-rozhodca, ale pre výpadok kontrolného systému Video Assistant Referee (VAR) nemal k dispozícii - na rozdiel od televíznych divákov - zábery pristihujúce Jamesa Donachieho v postavení mimo hry pred prihrávkou strelcovi Kostovi Barbarousesovi. V nedeľu to uznala národná federácia FFA prostredníctvom komuniké svojho šéfa Grega O´Rourkeho:

Odporúčame:
Zázraky sa nedejú dvakrát za taký krátky čas, finále Ligy majstrov si zahrá Liverpool, píšu médiá

"VAR je tu na to, aby korigoval ľudské chyby, ktorým sa pri verdiktoch v zlomkoch sekúnd občas nedá vyhnúť. V tomto konkrétnom prípade však zlyhala technológia a neponúkla na vyhodnotenie potrebný uhol pohľadu. Pracujeme s Hawkeye na zistení príčin aj opatreniach, aby sa to už neudialo." Rovnaký systém bude v činnosti na majstrovstvách sveta 2018 v Rusku (14. júna - 15. júla).



Viac k témam: Austrália, futbal, Melbourne Victory, videorozhodca
Zdroj: Webnoviny.sk - Video: O šampiónovi Austrálie nerozhodol víťazný gól Melbourne, ale zlyhanie videorozhodcu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.