Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

Video: Holandsko si zahrá finále Ligy národov, systém VAR odhalil ofsajd pri góle Anglicka

 Webnoviny   7. jún 2019  290  
Video: Holandsko si zahrá finále Ligy národov, systém VAR odhalil ofsajd pri góle Anglicka

GUIMARAES 7. júna (WebNoviny.sk) - Finálovým súperom Portugalska v úvodnej edícii futbalovej Ligy národov bude Holandsko. Vo štvrtkovom druhom zápase semifinále Holanďania zdolali Angličanov 3:1 po predĺžení a zahrajú si o trofej.

Finále aj stretnutie o konečné 3. miesto sú na programe v nedeľu 9. júna. Najprv si v Guimaraesi zahrajú proti sebe Švajčiari a Angličania (15.00) a od 20.45 h príde na rad finále s atraktívnym obsahom Holandsko - Portugalsko. Dejiskom finále bude Porto.

Kvarteto účastníkov finálového turnaja európskej Ligy národov 2018/2019 si účasť na tomto podujatí vybojovalo jesenným triumfom vo svojich skupinách v rámci najvyššej A-divízie.

Liga národov 2018/2019 - 2. semifinále



  • Guimaraes (Portug.)


Holandsko - Anglicko 3:1 po predĺž. (1:1, 1:0)
Góly: 73. De Ligt, 97. Walker (vlastný), 114. Promes - 32. Rashford


Prvý gól stretnutia na Estádio D. Afonso Henriques v Guimaraesi padol v 32. min z pokutového kopu. Jeho úspešným exekútorom bol mladý útočník Anglicka Marcus Rashford - 0:1. Predtým ho fauloval holandský obranca Matthijs de Ligt a videl žltú kartu. Holanďania si museli počkať na vyrovnanie až do 73. min.

Po rohovom kope práve De Ligt vyhral hlavičkový súboj s obrancami súpera a z hranice "päťky" vyrovnal - 1:1. V 83. min strelili Angličania druhý gól, ale Jesse Lingard sa tešil predčasne. Systém videorozhodcu (VAR) si na jeho presný zásah posvietil a vyhodnotil ho tak, že padol z ofsajdovej pozície.

Rozhodnutie nepriniesol ani 7-minútový nadstavený čas, a tak sa muselo do predĺženia 2x15 minút. Smutným hrdinom sa v ňom stal anglický obranca Kyle Walker, ktorý si strelil vlastný gól v snahe zabrániť gólu z kopačky súperovho útočníka - 2:1. To však nebolo všetko. V 114. min útočník Quincy Promes pridal tretí gól Holandska a to už bol klinec do anglických nádejí na postup do finále - 3:1.



Liga národov 2018/2019 - finálový turnaj


(zostávajúci program)


zápas o 3. miesto - 9. júna (Guimaraes): Švajčiarsko - Anglicko (15.00 h)
finále - 9. júna (Porto): Holandsko - Portugalsko (20.45)





Viac k témam: anglická futbalová reprezentácia, holandská futbalová reprezentácia, Liga národov
Zdroj: Webnoviny.sk - Video: Holandsko si zahrá finále Ligy národov, systém VAR odhalil ofsajd pri góle Anglicka © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.