Piatok, 19. apríl 2024
Zamračené  6 °C
Mimoriadne správy

Video: Finále Pohára osloboditeľov odložili, fanúšikovia River Plate zaútočili na autobus súpera

 Webnoviny  25. november 2018  257  
Video: Finále Pohára osloboditeľov odložili, fanúšikovia River Plate zaútočili na autobus súpera

BUENOS AIRES 25. novembra (WebNoviny.sk) - Prezident Juhoamerickej futbalovej konfederácie (CONMEBOL) Alejandro Domínguez odložil sobotňajší odvetný zápas finále Pohára osloboditeľov na nedeľu po tom, ako fanúšikovia River Plate zaútočili na autobus s hráčmi Boca Juniors.

Pri incidente sa zranilo niekoľko futbalistov hosťujúceho tímu a Domínguez duel zrušil len 10 minút pred jeho začiatkom. "Jedno mužstvo nechcelo hrať a druhé nechcelo vyhrať za takých podmienok," povedal 46-ročný Paraguajčan. V nedeľu by sa mal súboj začať o 21.00 h SEČ.

Rozbité sklo zranilo kapitána


V čase útoku sa autobus Boca Juniors nachádzal len niekoľko ulíc od Štadióna Monumental de Núňez, keď do neho začali priaznivci domáceho mužstva hádzať kamene a kusy dreva. Rozbité sklo na oknách zranilo kapitána tímu Pabla Péreza na ruke a oku, mladík Gonzalo Lamardo mal ťažkosti s dýchaním po použití slzného plynu zo strany polície. Viacerí ďalší hráči utrpeli povrchové kožné zranenia. CONMEBOL chcel najprv povoliť odohrať zápas, ale neskôr sa rozhodol pre zrušenie.

"Toto je futbal, nie vojna. Ani jeden tím nechcel hrať, zápas by nebol prirodzený. Oba kluby sa džentlmensky dohodli, obaja požadovali odloženie duelu," dodal Domínguez, ktorý sa pred oznámením preloženia zápasu stretol s riaditeľmi oboch klubov aj prezidentom Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Giannim Infantinom. Výkop stretnutia pôvodne posunuli o hodinu, potom o 2 hodiny a 15 minút a napokon sa ani neuskutočnilo.


Konflikt s políciou


Po tomto verdikte sa ľudia pred štadiónom dostali do konfliktu s políciou. Niektorí z viac ako 66-tisíc domácich fanúšikov sa pokúsilo prebojovať k šatniam hráčov, prerušili pri tom televízny rozhovor prezidenta River Plate Rodolfa D'Onofria. "Je poľutovania hodné, keď takúto veľkú oslavu futbalu zruší 15 chuligánov. Znemožnili nám hrať zápas, na ktorý sa pozerá celý svet," povedal D'Onofrio krátko pred tým, ako musel utekať do útrob štadióna.

Eskortovať museli aj prezidenta Boca Juniors Daniela Angeliciho. "Zápasy sa musia vyhrávať na ihrisku. Nemali sme však rovnaké podmienky. Ako Argentínčan a futbalový funkcionár sa hanbím. Pozrite sa na predstavenie, ktoré sme ponúkli svetu," uviedol Angelici.

Prvý zápas finále Pohára osloboditeľov sa uskutočnilo pred dvoma týždňami a zrodila sa v ňom remíza 2:2. Vo finále najprestížnejšej juhoamerickej klubovej súťaže sa odvekí rivali River Plate a Boca Juniors stretli vôbec po prvý raz. Fanúšikovia Boca Juniors majú zakázaný vstup na štadión River Plate od roku 2013.

Viac k témam: Boca Juniors, River Plate
Zdroj: Webnoviny.sk - Video: Finále Pohára osloboditeľov odložili, fanúšikovia River Plate zaútočili na autobus súpera © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.