Pondelok, 2. september 2024
Mimoriadne správy

Tužinský si na olympiáde v Paríži nevystrieľal finále, od postupu ho delilo šesť bodov

 Webnoviny  27. júl 2024  137  
Tužinský si na olympiáde v Paríži nevystrieľal finále, od postupu ho delilo šesť bodov

27.7.2024 (SITA.sk) - Slovenský reprezentant v športovej streľbe Juraj Tužinský obsadil v sobotňajšej kvalifikácii vzduchovej pištole na 10 metrov na olympijských hrách v Paríži až 25. miesto a nepostúpil do osemčlenného finále.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024



Tridsaťdeväťročný rodák z Lučenca na strelnici v Chateauroux zaznamenal 571 bodov, pričom od postupu do finále ho delilo šesť bodov. Kvalifikáciu, v ktorej štartovalo 33 strelcov, ovládol Srb Damir Mikec s 584 bodmi.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Otvárací ceremoniál – Letná olympiáda v Paríži 2024 (fotografie)

Tužinský si pripísal na konto už štvrtú olympijskú účasť. Pod piatimi kruhmi sa predstavil v Londýne 2012, Riu de Janeiro 2016 aj Tokiu 2020. V brazílskom Riu de Janeiro obsadil vo vzduchovej pištoli nepopulárne 4. miesto. V Tokiu mu však tiež nevyšla kvalifikácia, v ktorej obsadil až 27. priečku. Pri svojej olympijskej premiére v Londýne 2012 bol vo vzduchovej pištoli pätnásty.

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži
Zdroj: SITA.sk - Tužinský si na olympiáde v Paríži nevystrieľal finále, od postupu ho delilo šesť bodov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.