Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

Tréner Benitez mal dočasne viesť Španielsko, teraz sa sústreďuje na skladanie kádra Newcastlu

 Webnoviny  19. júl 2018  215  
Tréner Benitez mal dočasne viesť Španielsko, teraz sa sústreďuje na skladanie kádra Newcastlu

NEWCASTLE 19. júla (WebNoviny.sk) - Súčasného trénera futbalistov Newcastlu United Rafaela Beníteza kontaktovala po odvolaní Julena Lopeteguiho Kráľovská španielska futbalová federácia (RFEF), aby dočasne viedol španielsku reprezentáciu na nedávno skončených majstrovstvách sveta v Rusku.

V Anglicku je šťastný


"Možno tam bola šanca, ale vidíte, že som stále v Anglicku a som tu šťastný. Kolovali chýry o mojom angažovaní, ale nakoniec sa nepotvrdili," uviedol 58-ročný Benítez pre denník Newcastle Chrnicle.

Odporúčame:
Dúbravka sa stal hráčom Newcastle United, je prvou posilou tímu z Premier League

Španielov nakoniec dočasne viedol na šampionáte Fernando Hierro, s tímom vypadol v osemfinále s domácim Ruskom. Po turnaji bol za trénera španielskej reprezentácie vymenovaný Luis Enrique. Benitéz tak bude naďalej pokračovať vo svojej trénerskej kariére v tíme účastníka Premier League Newcastle United.

Viacero hráčov klub opustí


Jednou z potvrdených posíl pre novú sezónu je aj slovenský reprezentačný brankár Martin Dúbravka, ktorý bol na hosťovaní na severe Anglicka už v minulej sezóne. Benítez zároveň potvrdil, že ak bude ešte chcieť posilniť káder, klub budú musieť opustiť niektorí hráči.

"Nanešťastie taká je situácia," skonštatoval víťaz Ligy majstrov z FC Liverpool v roku 2005 Benítez a dodal: "Musíme byť realistický, čo sa týka nášho rozpočtu. Ak chceme nakupovať, musíme aj predávať." Informácie priniesol portál BBC.

Viac k témam: Newcastle United, Rafael Benítez
Zdroj: Webnoviny.sk - Tréner Benitez mal dočasne viesť Španielsko, teraz sa sústreďuje na skladanie kádra Newcastlu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.