Streda, 8. máj 2024
Jasno  9,3 °C
Mimoriadne správy

Marán Süttő bude športovým riaditeľom FC Nitra, manažérom mládeže Igor Demo

 Webnoviny  19. júl 2018  240  
Marán Süttő bude športovým riaditeľom FC Nitra, manažérom mládeže Igor Demo

NITRA 19. júla (WebNoviny.sk) - Športovým riaditeľom slovenského futbalového klubu FC Nitra sa stal Marán Süttő. V minulej sezóne pôsobil na poste trénera Zvolena.

Bude riešiť aj prípadné spory trénerov


"Ponuku športového riaditeľa mi navrhol Ľubomír Moravčík. Spolu s predstavenstvom klubu sme o tom dlho debatovali. Hlavnou náplňou mojej práce bude koordinácia športového úseku, nastolenie filozofie, doplňovanie kádrov, skauting hráčov a nebojím sa povedať, že aj riešenie sporov medzi trénermi. V princípe ide o prepojenie vedenia klubu, trénerov a hráčov,“ uviedol Süttő na oficiálnom webe Nitry a na margo zmien v systéme práce s mládežou dodal: "Vytvorili sme nový model, juniorka sa spojila s tímom U19, ktorým chceme dobrým tréningovým procesom uľahčiť hráčom prechod do seniorskej kategórie."

Süttőva vízia spočíva v posúvaní ambícii tímu. Nitrania obsadili v nováčikovskom ročníku Fortuna ligy 1. miesto v skupine o udržanie sa. V budúcnosti však túžia dosiahnuť viac. "Chcem sa pričiniť o to, aby ľudia v Nitre sa nechodili iba na nový štadión, ale hlavne na dobrý futbal. Budeme sa snažiť etablovať Nitru v povedomí verejnosti a stabilizovať mužstvo tak, aby sme aj my mohli jedného dňa pomýšľať trebárs aj na zisk titulu v najvyššej súťaži.“

Nitra jeho srdcovkou


FC Nitra predstavila aj nového športového riaditeľa mládeže. Michala Kuruca, ktorý bude pokračovať ako asistent trénera A-mužstva, nahradil Igor Demo. Bývalý stredopoliar Nitry či Borussie Mönchengradbach už predtým pôsobil v klubových štruktúrach.

"Mojou úlohou bude koordinácia trénerov, zápasov a turnajov. Čas ukáže či to bola dobrá voľba. Osobne poznám všetkých členov klubu, trénerov aj zamestnancov. Aj keď som v klube nepôsobil, trávil som tu množstvo času a preto som rád, že som sa vrátil. Nitra je moja srdcovka,“ povedal niekdajší slovenský reprezentant Demo.

Viac k témam: FC Nitra, Fortuna liga, futbal
Zdroj: Webnoviny.sk - Marán Süttő bude športovým riaditeľom FC Nitra, manažérom mládeže Igor Demo © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.