Utorok, 23. apríl 2024
Oblačno  7,5 °C
Mimoriadne správy

Testovanie na Giro d’Italia je ako na Divokom západe, vraví Saganov šéf

 Webnoviny  19. október 2020  277  
Testovanie na Giro d’Italia je ako na Divokom západe, vraví Saganov šéf

19.10.2020 (Webnoviny.sk) - Testovanie na koronavírus je jednou z kontroverzných tém aj na cyklistických pretekoch Giro d'Italia a svoju kritiku v tejto súvislosti vyjadril aj šéf nemeckého tímu Bora-Hansgrohe Ralph Denk.

Pozitívne testy na koronavírus


Do pondelka opustilo pelotón talianskych pretekov Grand Tour osem cyklistov po pozitívnych testoch, ale aj dva celé tímy (Mitchelton-Scott a Jumbo-Visma).

Giro d’Italia 2020: program, výsledky, profily etáp


Nastala však aj nečakaná situácia, keď austrálsky klasikár tímu Sunweb Michael Matthews mal po pozitívnom náleze ďalšie dva testy v rozpätí štyroch dní negatívne. Napriek tomu už je doma.

"Spoliehame sa na testy, ktoré v mnohých prípadoch nie sú spoľahlivé. Považujem to za nedbanlivosť a dôvod na kritiku v našom športe," uviedol Ralph Denk v rozhovore pre DPA, cituje ho aj portál t-online.de.

Sagan má šancu vyhrať bodovaciu súťaž


V druhý a posledný deň voľna na Giro d'Italia sa cyklisti a členovia ich realizačných tímov podrobia ďalšej sérii testov na prítomnosť vírusu SARS-coV v tele. Ak testovanie preukáže viac pozitívnych prípadov, prestížne preteky sa ani nemusia dokončiť.

"Michael Matthews už nie je v pelotóne, hoci mal potom negatívne vzorky. My sme sa už tiež stretli s falošnými testami. Je to ako na Divokom zápase. Rôzne testy, rôzne laboratóriá a my sme tomu vystavení. Som z toho smutný," dodal 46-ročný manažér tímu Bora-Hansgrohe.

Nemecký tím zatiaľ na 103. ročníku Giro d'Italia nie je výrazne dominantný, ale má aj niekoľko úspechov. O etapové víťazstvo sa postaral Peter Sagan úspešným sólom v 10. etape, pričom slovenský šprintér a klasikár má na konte aj štyri druhé miesta. Poliak Rafal Majka je na šiestom mieste v celkovej klasifikácii s mankom 3:18 min na portugalského lídra Joaa Almeidu (Deceuninck - Quick Step).

V elitnej desiatke celkového poradia je z Bora-Hansgrohe aj Rakúšan Patrick Konrad - na 9. mieste (+4:09). Petrovi Saganovi patrí 78. pozícia, ale v bodovacej súťaži z druhého miesta ešte môže zabojovať o víťazstvo. Za Arnaudom Démarom zaostáva o 37 bodov.

Viac k témam: Giro d´Italia
Zdroj: Webnoviny.sk - Testovanie na Giro d’Italia je ako na Divokom západe, vraví Saganov šéf © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.