Štvrtok, 28. marec 2024
Slnečno  14,5 °C
Mimoriadne správy

Tatar nad novou zmluvou v súčasnej situácii nepremýšľa, zdravie a bezpečnosť je na prvom mieste

 Webnoviny  16. apríl 2020  285  
Tatar nad novou zmluvou v súčasnej situácii nepremýšľa, zdravie a bezpečnosť je na prvom mieste

16.4.2020 (Webnoviny.sk) - Slovenský útočník Tomáš Tatar prežíva vo farbách Montrealu Canadiens zatiaľ svoje najlepšie hokejové roky v NHL. V predošlej sezóne nazbieral v 80 zápasoch 58 bodov, v aktuálne pozastavenom ročníku dokonca ešte o tri viac.

V kanadskom klube by mal stráviť aj nasledujúcu sezónu, pričom jeho plat je 5,3 milióna amerických dolárov. V súčasnej situácii nad novou dlhodobejšou zmluvou nepremýšľa.

Zdravie na prvom mieste


"Myslím si, že zdravie a bezpečnosť našich fanúšikov, zamestnancov klubu a hráčov sú na prvom mieste. Musíme to rešpektovať, pokiaľ sa to všetko nevyčistí a hokej nedostane opäť zelenú," uviedol Tatar pre oficiálny web zámorskej hokejovej profiligy.

Doposiaľ najvydarenejší zápas tejto sezóny absolvoval v polovici októbra, pri výhre nad Washingtonom 5:2 strelil gól a na ďalšie tri prihral.

Najproduktívnejší hráč Montrealu


V súvislosti s odchovancom dubnického hokeja sa veľa hovorilo aj tesne pred uzávierkou prestupov, čo bolo 24. februára. Napokon však Tatar zostal v Montreale, kde je jednoznačne najproduktívnejším hráčom.

"Väčšinou som hral s Philipom Danaultom a Brendanom Gallagherom. Na ľade sme si 'sadli'. Hrať s týmito chalanmi je pre mňa veľmi ľahké a určite sa to odráža aj na mojej produktivite," pokračoval Tatar.

NHL hľadá alternatívy ako dohrať ročník


Vedenie zámorskej NHL v týchto dňoch konzultuje všetky možné alternatívy ako dohrať aktuálny ročník. Cieľom tímu okolo Tomáša Tatara je účasť v play-off, ale na ôsmy Columbus stráca až desať bodov.

"Stále nemáme dátum, kedy by sa mohla ukončiť základná časť alebo začať play-off. Všetko je vo hviezdach. Momentálne sú iné priority. Myslím si však, že všetci hráči sa snažia zostať vo forme, aby boli pripravení," dodal hráč s prezývkou "Tuna".

Viac k témam: NHL National Hockey League
Zdroj: Webnoviny.sk - Tatar nad novou zmluvou v súčasnej situácii nepremýšľa, zdravie a bezpečnosť je na prvom mieste © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.