Streda, 24. apríl 2024
Mimoriadne správy

Spĺňame všetky podmienky a sme pripravení hostiť ME vo futbale 2024, vyhlásil hrdo Erdogan

 Webnoviny  26. september 2018  305  
Spĺňame všetky podmienky a sme pripravení hostiť ME vo futbale 2024, vyhlásil hrdo Erdogan

ISTANBUL 26. septembra (WebNoviny.sk) - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan pred štvrtkovou voľbou dejiska futbalových majstrovstiev Európy 2024 vyhlásil, že jeho krajina je pripravená zorganizovať kontinentálny šampionát na špičkovej úrovni. Ako je známe, okrem Turkov chcú hostiť podujatie aj Nemci.

Európska futbalová únia (UEFA) vo svojej nedávnej hodnotiacej správe dala viac plusových bodov nemeckému projektu. Turecku vytkla nedostatočné dodržiavanie ľudských práv, ale aj horšiu ekonomickú situáciu v porovnaní s Nemeckom. V krajine narastá nezamestnanosť, z politických dôvodov je bez práce alebo vo väzení približne 200-tisíc Turkov. Navyše, klesá aj hodnota tureckej líry.

Odporúčame:
Protesty robotníkov na letisku v Istanbule skončili zatýkaním, bojovali za lepšie podmienky

Erdogan v tom však nevidí problém. Turecko podľa neho spĺňa takmer všetky podmienky, ktoré stanovila UEFA, a domáha sa spravodlivého procesu voľby dejiska ME 2024.

"Očakávame spravodlivé posúdenie jednotlivých kandidatúr," vraví najvyšší štátnik z "krajiny polmesiaca" a dodáva: "Spĺňame všetky podmienky potrebné k tomu, aby sme boli hostiteľom tejto veľkej udalosti. Dohady o ekonomickej situácii Turecka nie sú pravdivé."

"Kurz našej meny v žiadnom prípade neodráža skutočnú hospodársku situáciu, silu a potenciál Turecka. Vo všetkých väčších mestách sme vybudovali športové komplexy. Máme 55 letísk, rýchlovlaky, dobrú infraštruktúru a diaľnice. Ročne príde do Turecka viac ako 40 miliónov turistov a bez problémov sa pohybujú po krajine. V Turecku každý môže povedať, čo si myslí, médiá majú slobodu. Sme plne pripravení," skonštatoval Erdogan podľa webu sportowefakty.wp.pl a ubezpečil, že v prípade pridelenia ME 2024 plánuje vyčleniť na organizáciu turnaja 800 miliónov eur.

Viac k témam: ME vo futbale, Recep Tayyip Erdogan, UEFA Európska futbalová únia
Zdroj: Webnoviny.sk - Spĺňame všetky podmienky a sme pripravení hostiť ME vo futbale 2024, vyhlásil hrdo Erdogan © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.