Utorok, 18. jún 2024
Slnečno  26 °C
Mimoriadne správy

Slovenskí futbalisti majú za sebou prvý deň v Mainzi. Proti každému súperovi chceme hrať svoj štýl hry, hovorí Pekarík

 Webnoviny  Streda, 11:07  83  
Slovenskí futbalisti majú za sebou prvý deň v Mainzi. Proti každému súperovi chceme hrať svoj štýl hry, hovorí Pekarík

12.6.2024 (SITA.sk) - Slovenskí futbaloví reprezentanti sú od utorka v Mainzi, svojom prechodnom bydlisku počas majstrovstiev Európy v Nemecku.

Už v prvý deň mali zverenci trénera Francesca Calzonu bohatý program. Popoludní absolvovali otvorený tréning a autogramiádu na štadióne Bruchweg pred očami stoviek zvedavých fanúšikov.

Slovenských futbalových vyslancov v Nemecku oficiálne privítali minister vnútra Michael Ebling, starosta Mainzu Nino Haase, aj jeho zástupca Günter Beck. Prítomný bol aj prezident 1. FSV Mainz 05 Stefan Hofmann. Informoval o tom oficiálny web SFZ.

Príjemné prostredie a dobrá lokalita


Zdá sa, že slovenský tím po logistickej stránke nič nepodcenil. Bruchwegstadion, bývalý stánok bundesligového tímu 1. FSV Mainz 05, je od ich hotela vzdialený približne štvrťhodinku jazdy autobusom. A relatívne blízko majú aj dejiská svojich zápasov v E-skupine.

Do Frankfurt arény to budú mať Slováci len niečo viac ako pol hodiny, Düsseldorf aréna je o čosi vzdialenejšia - približne dve a pol hodiny autobusom.

Hotel Hyatt Regency sa nachádza v príjemnom prostredí promenády na ľavom brehu Rýna. Okrem vkusne zariadených izieb ponúka výborne vybavenú posilňovňu aj wellnesscentrum, mítingové miestnosti, reštauráciu a terasu s pekným výhľadom.

Veľká motivácia pre Bénesa


Na prvom mediálnom termíne Slovákov v Nemecku bol k dispozícii aj stredopoliar László Bénes, ktorý hráva práve v Nemecku - v tíme účastníka II. bundesligy z Hamburgu. V jeho drese v uplynulej sezóne nastrieľal 13 gólov a na ďalších 11 prihral.

„Je to pre mňa veľká motivácia, keďže v Nemecku hrávam na štadiónoch, kde sa budú odohrávať zápasy majstrovstiev Európy. Nemci milujú futbal, štadióny sú veľké, bude skvelá atmosféra a veľmi sa na to teším," skonštatoval László Bénes vo videu na webe futbalsfz.sk.

Chcú hrať svoj štýl hry


Jeden z dvoch 37-ročných najskúsenejších hráčov Slovenska na ME 2024 Peter Pekarík, ktorý tiež dlhé roky pôsobí v Nemecku, v súvislosti s nadchádzajúcich futbalovým sviatkom uviedol: „Prešli sme dlhú cestu, tvrdou prácou a skvelou pôsobením nášho trénerského štábu sme získali hernú tvár. Proti každému súperovi chceme hrať svoj štýl hry a nič na tom nemeniť. To je základný kameň úspechu. Aj vzťahy v šatni sú pevnejšie, lebo sme už dlhší čas spolu. Ako jednoliaty tím sa chceme prezentovať aj na šampionáte."

Partia okolo kapitána Milana Škriniara odštartuje svoju púť šampionátom v pondelok 17. júna vo Frankfurte nad Mohanom proti najväčšiemu favoritovi E-skupiny - Belgicku. O štyri dni neskôr, v piatok 21. júna, nastúpia Slováci v Düsseldorfe proti Ukrajine. Skupinové boje uzavrú slovenskí futbalisti zápasom proti Rumunsku v stredu 26. júna, a to opäť vo Frankfurte nad Mohanom.

Viac k témam: Majstrovstvá Európy (ME) vo futbale, Slovenská futbalová reprezentácia
Zdroj: SITA.sk - Slovenskí futbalisti majú za sebou prvý deň v Mainzi. Proti každému súperovi chceme hrať svoj štýl hry, hovorí Pekarík © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.