Pondelok, 2. september 2024
Mimoriadne správy

Slovan Bratislava sa v prípade postupu do play-off Ligy majstrov stretne s maďarským Ferencvárosom alebo dánskym Midtjyllandom

 Webnoviny   5. august 2024  95  
Slovan Bratislava sa v prípade postupu do play-off Ligy majstrov stretne s maďarským Ferencvárosom alebo dánskym Midtjyllandom

5.8.2024 (SITA.sk) -

  • aktualizované 5. augusta, 13:47


Úradujúci slovenský futbalový šampión ŠK Slovan Bratislava sa v prípade postupu cez cyperský tím Apoel Nikózia stretne v play-off Ligy majstrov 2024/2025 buď s maďarským Ferencvárosom Budapešť alebo dánskym FC Midtjylland. Rozhodol o tom pondelkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Známe je aj to, že „belasí“ by úvodný duel odohrali na pôde súpera, odvetu potom o týždeň neskôr doma na Tehelnom poli. Prvé zápasy play-off sú na programe 20. a 21. augusta, odvety sa uskutočnia 27. a 28. augusta.

Slovan figuroval pred žrebom v koši s nenasadenými tímami, pričom za súpera mohol dostať aj srbskú Crvenu Zvezdu Belehrad, chorvátske Dinamo Záhreb, švajčiarsky Young Boys z Bernu či víťaza dvojzápasu medzi švédskym Malmö FF a gréckym PAOK Solún.

Ak by Slovanu napokon pripadol za súpera aktuálny maďarský šampión Ferencváros, tím trénera Vladimíra Weissa staršieho by mal dobrú šancu na odplatu za vypadnutie s rovnakým súperom 2. predkole Ligy majstrov v sezóne 2022/2023.

FC Midtjylland je zasa úradujúcim dánskym šampiónom, ktorý preskočil v uplynulej edícii tamojšej Superligy aj také značky ako kodanské kluby Bröndby a FC. Súčasťou jeho kádra, s trhovou hodnotou viac ako 60 miliónov eur (podľa portálu Transfermarkt, pozn.) sú prevažne mladí talentovaní hráči z celého sveta.

Ak by Slovan Bratislava vypadol v 3. predkole Ligy Majstrov s Apoelom Nikózia, pokračoval by v play-off Európskej ligy. Tam by sa stretol s úspešnejším z dvojice UE Santa Coloma z Andorry - FC RFS z Lotyšska. „Belasí" by aj v tomto prípade odohral prvý duel na ihrisku súpera.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Futbal (Liga majstrov – odveta 2. predkola): Slovan Bratislava – NK Celje (fotografie)



Žreb play-off Ligy majstrov 2024/2025:

Majstrovská vetva:
Young Boys Bern - Galatasaray Istanbul
Dinamo Záhreb - Karabach Agdam/Ludogorec Razgrad
FC Midtjylland/Ferencváros - ŠK SLOVAN BRATISLAVA/APOEL Nikózia
Jagiellonia Bialystok/FK Bodö/Glimt - Crvena Zvezda Belehrad
PAOK Solún/Malmö FF - AC Sparta Praha/FCSB

Nemajstrovská vetva:
OSC Lille/Fenerbahce Istanbul - SK Slavia Praha/Royale Union Saint-Gilloise
FC Dynamo Kyjev/Glasgow Rangers - FC Red Bull Salzburg/FC Twente Enschede



Viac k témam: Liga majstrov 2024/2025
Zdroj: SITA.sk - Slovan Bratislava sa v prípade postupu do play-off Ligy majstrov stretne s maďarským Ferencvárosom alebo dánskym Midtjyllandom © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.