Pondelok, 2. september 2024
Mimoriadne správy

Nemci odviedli úžasnú prácu a tešia sa z olympijského zlata, v miešaných štafetách o sekundu predstihli Američanov a Britov

 Webnoviny   5. august 2024  83  
Nemci odviedli úžasnú prácu a tešia sa z olympijského zlata, v miešaných štafetách o sekundu predstihli Američanov a Britov

5.8.2024 (SITA.sk) - Nemeckí reprezentanti v triatlone Tim Hellwig, Lisa Tertschová, Lasse Lührs a Laura Lindemannová triumfovali v pondelňajších dopoludňajších pretekoch miešaných štafiet na olympijských hrách v Paríži. V napínavom finiši Nemci predstihli o sekundu reprezentantov USA i Veľkej Británie.

Triumf Nemcov je o to cennejší, že v Paríži znemožnili Britom obhájiť víťazstvo spred troch rokov v japonskej metropole, kde sa miešaná triatlonová štafeta konala prvýkrát v rámci OH. Američania zasa v Paríži obhajovali striebro.

Náš tím dnes odviedol úžasnú prácu, sme takí šťastní,“ povedal pre informačný servis OH 2024 Hellwig, na ktorého nadviazala Tertschová: „Bolo to naozaj ťažké. Chcela som dostať posledných dvoch našich do dobrej pozície a dobre ich pripraviť na koniec. Dala som do toho všetko a vyšlo to.“

Práca celého tímu


Lührs priznal, že jeho úlohou na treťom úseku bolo udržať Britov za sebou.

Bol tam minimálny odstup, ale myslím si, že všetci sme odviedli skvelú prácu. Vyplatilo sa to a ako môžete vidieť, stále akosi neviem nájsť slová,“ podotkol Lührs.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024



Aj Lindemannová, ktorá úspešne zakončila nemecké snaženie, vyzdvihla prácu celého tímu.

Myslím si, že ešte budem potrebovať nejaký čas, aby som to vstrebala, ale olympijské zlato je niečo úžasné.“

Belgičania na preteky nenastúpili


Na preteky miešaných štafiet nenastúpili reprezentanti Belgicka po tom, ako tamojší olympijský výbor v nedeľu oznámil, že sťahuje tím pre bližšie nešpecifikované ochorenie Claire Michelovej.

Tá v stredu súťažila v ženskom triatlone, počas ktorého plávala v Seine, čo vyvolalo ďalšie špekulácie o kvalite vody v rieke, zvlášť po správach, že u niekoľkých aktérov individuálnych disciplín v triatlone sa vyskytli žalúdočné infekcie.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Otvárací ceremoniál – Letná olympiáda v Paríži 2024 (fotografie)

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži, Triatlon
Zdroj: SITA.sk - Nemci odviedli úžasnú prácu a tešia sa z olympijského zlata, v miešaných štafetách o sekundu predstihli Američanov a Britov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.