Piatok, 29. marec 2024
Mimoriadne správy

Slováci spoznali súperov v skupinovej fáze Ligy majstrov, Škvarku a Maka čaká súboj s Messim aj Ronaldom

 Webnoviny   1. október 2020  282  
Slováci spoznali súperov v skupinovej fáze Ligy majstrov, Škvarku a Maka čaká súboj s Messim aj Ronaldom

1.10.2020 (Webnoviny.sk) - Aj šesť slovenských futbalistov môže zasiahnuť do bojov v skupinovej fáze Ligy majstrov 2020/2021, ktorú vyžrebovali vo štvrtok večer vo švajčiarskej Ženeve.

V B-skupine môže v zápase Inter Miláno - Borussia Mönchengladbach dôjsť ku konfrontácii Milana Škriniara a Lászlóa Bénesa. Ďalšími dvoma tímami v B-skupine budú ukrajinský Šachtar Doneck a španielsky rekordér v počte víťazstiev v európskej futbalovej klubovej súťaži číslo 1 Real Madrid.

Škvarku a Maka čakajú zaujímaví súperi


V F-skupine hrá ďalší taliansky zástupca Lazio Rím, ktorého súčasťou je Denis Vavro. Jeho súpermi budú ruský Zenit Petrohrad, nemecká Borussia Dortmund a belgický FC Bruggy.

Mimoriadne zaujímavú skupinu "vyfasovali" dvaja Slováci v tíme maďarského majstra Ferencváros Budapešť. Na Michala Škvarku a Róberta Maka čaká konfrontácia s Lionelom Messim a Cristianom Ronaldom, čo znamená, že do Budapešti zavítajú FC Barcelona a Juventus Turín.

Štvrtým do partie v G-skupine bude ukrajinský tím Dinamo Kyjev. V H-skupine sa predstaví turecký nováčik Basaksehir Istanbul s Martinom Škrtelom a tiež finalista ostatnej edície LM francúzsky Paríž Saint-Germain, anglický velikán Manchester United a tiež nemecký tím RB Lipsko.

Obhajca trofeje - nemecký šampión Bayern Mníchov bude mať v A-skupine za súperov španielsky Atlético Madrid, rakúsky Red Bull Salzburg a ruský Lokomotiv Moskva.

Zápasy začnú na konci októbra


V skupinovej fáze LM 2020/2021 sa začne hrať 20. októbra a potrvá do 9. decembra 2020. Osemfinálová fáza je naplánovaná na február a marec 2021, štvrťfinále na apríl a semifinále príde na rad na prelome apríla a mája.

Finále odohrajú 29. mája na Atatürkovom štadióne v Istanbule. Tam sa mal hrať rozhodujúci súboj už tento rok, ale pandémia koronavírusu spôsobila, že Liga majstrov sa dohrávala až v auguste v portugalskom Lisabone.

Žreb skupinovej fázy Ligy majstrov 2020/2021:


A-skupina: Bayern Mnichov, Atlético Madrid, Red Bull Salzburg, Lokomotiv Moskva
B-skupina: Real Madrid, Šachtar Doneck, Inter Miláno (Milan Škriniar), Borussia Mönchengladbach (László Bénes)
C-skupina: FC Porto, Manchester City, Olympiakos Pireus, Olympique Marseille
D-skupina: FC Liverpool, Ajax Amsterdam, Atalanta Bergamo, FC Midtjylland
E-skupina: FC Sevilla, FC Chelsea, FK Krasnodar, Stade Rennes
F-skupina: Zenit Petrohrad, Borussia Dortmund, Lazio Rím (Denis Vavro), Club Bruggy
G-skupina: Juventus Turín, FC Barcelona, Dinamo Kyjev, Ferencváros Budapešť (Michal Škvarka a Róbert Mak)
H-skupina: Paríž St. Germain, Manchester United, RB Lipsko, Basaksehir Istanbul (Martin Škrtel)



Viac k témam: Liga majstrov 2020/2021
Zdroj: Webnoviny.sk - Slováci spoznali súperov v skupinovej fáze Ligy majstrov, Škvarku a Maka čaká súboj s Messim aj Ronaldom © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.