Pondelok, 9. september 2024
Slabý dážď  12,4 °C
Mimoriadne správy

Slováci si v Lige národov pripísali šesť bodov. Vo fantastickej kulise sme hrali dobre, zhodnotil Strelec výhru nad Azerbajdžanom

 Webnoviny  10:21  37  
Slováci si v Lige národov pripísali šesť bodov. Vo fantastickej kulise sme hrali dobre, zhodnotil Strelec výhru nad Azerbajdžanom

9.9.2024 (SITA.sk) - Druhé víťazstvo a druhé s nulou na konte inkasovaných gólov. Slovenskí reprezentanti začali svoje vystúpenie v C-divízii Ligy národov stopercentným zásahom z úvodných dvoch zápasov v Estónsku (1:0) a doma proti Azerbajdžanu (2:0).

Proti nevyspytateľnému súperovi od Kaspického mora v Košiciach zložili reparát za prehru 1:2 spred dvoch rokov z Trnavy, ktorá vtedy negatívne odštartovala pôsobenie Francesca Calzonu na lavičke slovenskej reprezentácie.

Presné zásahy


Na trávniku v Košiciach, kde sa futbalisti SR predstavili po 26 rokoch, rozhodli o triumfe domáceho tímu presné zásahy Ondreja Dudu a Dávida Strelca z tretej desaťminútovky prvého polčasu. Duda sa presadil z bieleho bodu na pokutový kop, Strelec dosiahol gól z hry strelou po nábehu do poloodkrytej bránky súpera. Vyťažil zo skvelej práce Dávida Hancka.

Po výbornom prvom polčase v podaní slovenského tímu sa po prestávke osmelili i hostia, no defenzíva Slovákov si s niekoľkými nebezpečnými situáciami poradila. V jedenástom vzájomnom dueli proti Azerbajdžanu dosiahlo Slovensko deviate víťazstvo.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Futbal (Liga národov / C-divízia): Slovensko – Azerbajdžan (fotografie)

Skvelá robota


"Myslím si, že vo fantastickej kulise sme hrali dobre. Mali sme motiváciu pred toľkými ľuďmi, ktorí nás po 26 rokoch v Košiciach hnali dopredu. Pri góle som Hanckovi posunul loptu na kraj, pokračoval som do šestnástky, on na mňa počkal a už som ju potom iba zasunul do odkrytej bránky. Skvelá jeho robota," skonštatoval Dávid Strelec pre STVR.

Na adresu trénera Calzonu a jeho predchádzajúcej kritiky na jeho osobu Strelec dodal: "Nie som typ, ktorý po kritike doma plače do vankúša. Určite som si niečo vzal z jeho slov a pomohlo mi to. Táto sezóna sa ešte len začala a začala sa výborne. Urobím všetko preto, aby sme v dobrých výkonoch pokračovali aj na klubovej úrovni v Slovane Bratislave aj v Lige majstrov."

Šesť bodov


V druhom nedeľňajšom súboji 1. skupiny C-divízie Švédi zdolali Estóncov (3:0) a vďaka skóre 6:1 sa usadili na čele pred Slovákmi. V októbri odohrajú Calzonovi zverenci ďalšie dve stretnutia v LN 2024. Najprv 11. októbra nastúpia v Bratislave proti Švédom a o tri dni neskôr sa predstavia v azerbajdžanskom Baku. V novembri čaká na Slovákov duel vo Švédsku a doma proti Estóncom.

"Máme šesť bodov z prvých dvoch zápasov a to sme chceli. Herne to ešte nebolo podľa predstáv, ale body máme a treba sa pripraviť na ďalšie zápasy," uviedol Juraj Kucka, ktorý sa po drobnom zranení kolena vrátil do zostavy reprezentačného tímu.

Víťaz "slovenskej" skupiny si zaistí priamy postup do B-divízie, tím zo 4. priečky zostúpi do D-divízie alebo absolvuje baráž. Šancu postúpiť nahor získa aj druhý tím, ktorý nastúpi v play-off proti jednému z tretích výberov v skupinách B-divízie.

Viac k témam: Liga národov
Zdroj: SITA.sk - Slováci si v Lige národov pripísali šesť bodov. Vo fantastickej kulise sme hrali dobre, zhodnotil Strelec výhru nad Azerbajdžanom © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.