Pondelok, 9. september 2024
Slabý dážď  13,4 °C
Mimoriadne správy

Slováci sa v Lige národov revanšovali a zvíťazili nad Azerbajdžanmi, o triumfe rozhodli Duda so Strelcom (foto)

 Webnoviny  Včera o 20:21  55  
Slováci sa v Lige národov revanšovali a zvíťazili nad Azerbajdžanmi, o triumfe rozhodli Duda so Strelcom (foto)

8.9.2024 (SITA.sk) - Slovenskí futbaloví reprezentanti zvíťazili v nedeľňajšom stretnutí 1. skupiny C-divízie európskej Ligy národov 2024/2025 nad výberom Azerbajdžanu 2:0.

Na trávniku v Košiciach, kde sa slovenské národné mužstvo predstavilo po dlhých 26 rokoch, rozhodli o triumfe tímu trénera Francesca Calzonu presné zásahy Ondreja Dudu a Dávida Strelca. V jedenástom vzájomnom dueli proti Azerbajdžanu dosiahlo Slovensko deviate víťazstvo.

Svoj náskok mohli zvýšiť


Slovenskí hráči od úvodu ukazovali, že v metropole východného Slovenska chcú dominovať. Vďaka aktívnej hre sa to domácim aj darilo. Skóre stretnutia otvoril v 22. minúte Duda z pokutového kopu nariadeného po faule na Haraslína. O štyri minúty neskôr pridal druhý gól Strelec, ktorý strelou zblízka vyťažil z výbornej práce Hancka.

Po výbornom prvom polčase v podaní slovenského tímu sa po prestávke osmelili i hostia, no defenzíva Slovákov si s niekoľkými nebezpečnými situáciami poradila. Aj Slováci však mohli zvýšiť svoj náskok, nádejné boli predovšetkým príležitosti Hancka, Bénesa a Ďuriša.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Futbal (Liga národov / C-divízia): Slovensko – Azerbajdžan (fotografie)

Na konte majú šesť bodov


V aktuálnej edícii Ligy národov odohrali slovenskí hráči dve stretnutia. Na konte majú šesť bodov, keďže vo štvrtok triumfovali v estónskom Tallinne 1:0. V októbri odohrajú Slováci ďalšie dve stretnutia.

Najprv 11. októbra nastúpia v Bratislave proti Švédom a o tri dni neskôr nastúpia v azerbajdžanskom Baku. V novembri čaká na Slovákov duel vo Švédsku a doma proti Estóncom.

Víťaz skupiny si zaistí priamy postup do B-divízie, tím zo 4. priečky zostúpi do D-divízie alebo absolvuje baráž. Šancu postúpiť nahor získa aj druhý tím, ktorý nastúpi v play-off proti jednému z tretích výberov v skupinách B-divízie.

Liga národov / C-divízia



  • Košice (A. Le Coq Arena)


Slovensko - Azerbajdžan 2:0 (2:0)


Góly: 22. Duda, 26. Strelec,
Žlté karty:
15. Sejdijev, 37. Džafarguliev, 42. Bajramov, 90.+ Alijev (všetci Azerbajdžan),
rozhodovali: Sylwestrzak - Sokolnicki, Karasewicz (všetci Poľ.), 11 435 divákov

Zostavy:

Slovensko: Dúbravka - Gyömbér, Škriniar, Obert, Hancko (90.+ Kozlovský) - Kucka, Lobotka, Duda (71. Bénes) - Suslov (71. D. Ďuriš), Strelec (84. Boženík), Haraslín (84. Tupta)
Azerbajdžan: Dženetov - Sejdijev (37. A. Husejnov), Mammadov, B. Husejnov (70. Alijev), Džafarguliev - Džamalov (78. Diniev), Isajev - Mustafajev (46. Šejdajev) - Kökcü (46. Nurijev), Renat Dadašov, Bajramov



Viac k témam: Liga národov
Zdroj: SITA.sk - Slováci sa v Lige národov revanšovali a zvíťazili nad Azerbajdžanmi, o triumfe rozhodli Duda so Strelcom (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.