Piatok, 26. apríl 2024
Polojasno  11,4 °C
Mimoriadne správy

Real Madrid okrem Ligy majstrov neuspel ani na súde, za televízne práva viac nezíska

 Webnoviny   6. máj 2021  213  
Real Madrid okrem Ligy majstrov neuspel ani na súde, za televízne práva viac nezíska

6.5.2021 (Webnoviny.sk) - Realu Madrid to momentálne nejde na futbalovom ihrisku a ani jeho právnikom za zeleným stolom. Real v stredu neuspel v odvete semifinále Ligy majstrov v Londýne proti FC Chelsea a tiež prehral súdny spor s najvyššou španielskou súťažou. Týkal sa výnosov z predaja televíznych práv.

Úradujúci majster požiadal španielsky súd, aby zrušil časť pravidiel, ktorá sa týka centralizovaných televíznych práv v La Lige. Real Madrid zároveň tvrdil, že má nárok na 23 miliónov eur z televíznych príjmov, ktoré by mali byť splatné.

Vedenie španielskej ligy však podržalo súčasný výklad pravidiel a rozhodlo sa chrániť centralizovaný predaj televíznych práv. Súd prijal tieto argumenty so zdôvodnením, že to prináša výhody všetkým účastníkom súťaže. Očakáva sa, že vedenie Realu Madrid sa vyjadrí k rozhodnutiu súdu.

K vyššie spomenutým súčasným prehrám "Los Blancos" patrí aj zastavenie megalomanského projektu Európskej superligy, ktorý zahrňoval 20 špičkových futbalových klubov starého kontinentu a chcel inkasovať milióny eur najmä z predaja televíznych práv. Za jeho vznikom bol práve prezident Realu Madrid Florentino Pérez. Madridčania sa aktuálne usilujú aj o obhajobu titulu v La Lige. Štyri kolá pred koncom sú v tabuľke na druhom mieste o dva body za mestským rivalom Atléticom a s rovnakým počtom ako FC Barcelona. Najbližšie v nedeľu 9. mája Real Madrid privíta na domácom trávniku štvrtý tim tabuľky FC Sevilla. FC Barcelona a Atlético Madrid si zmerajú sily o deň skôr.

Viac k témam: La Liga
Zdroj: Webnoviny.sk - Real Madrid okrem Ligy majstrov neuspel ani na súde, za televízne práva viac nezíska © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.