Piatok, 17. máj 2024
Mimoriadne správy

Prvýkrát v histórii na MS vo futbale rozhodlo o postupe zo skupiny pravidlo fair play

 Webnoviny  29. jún 2018  191  
Prvýkrát v histórii na MS vo futbale rozhodlo o postupe zo skupiny pravidlo fair play

MOSKVA 28. júna (WebNoviny.sk) - Prvýkrát v histórii futbalových majstrovstiev sveta rozhodlo o postupujúcom tíme zo skupiny pravidlo fair play. Do osemfinále MS 2018 posunulo Japonsko na úkor Senegalu.

Odporúčame:
Video: Mina v súboji so Senegalom zariadil postup Kolumbie do osemfinále MS vo futbale 2018

Oba tímy mali v tabuľke H-skupiny rovnaký počet bodov i skóre po tom, ako vo štvrtok prehrali 0:1 s Poľskom, respektíve Kolumbiou. Japonci však inkasovali o dve žlté karty menej (4). Celkovo sú hráči "krajiny vychádzajúceho slnka" najdisciplinovanejší. Dosiaľ sa previnili proti pravidlám iba dvadsaťosemkrát - najmenej spomedzi všetkých účastníkov šampionátu.

Pravidlo fair play prichádza do úvahy v prípade rovnosti bodov, skóre, strelených a inkasovaných gólov, nerozhodnom výsledku vo vzájomnom dueli. Za každú žltú kartu odpočíta mužstvu jeden bod, v prípade druhej ŽK, resp. nepriamej červenej karty tri, za priame vylúčenie štyri a za priamu červenú kartu, ak hráč už predtým mal žltú - päť bodov.

Viac o téme: Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018:

 

Viac k témam: futbal, Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018 v Rusku
Zdroj: Webnoviny.sk - Prvýkrát v histórii na MS vo futbale rozhodlo o postupe zo skupiny pravidlo fair play © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.