Piatok, 17. máj 2024
Mimoriadne správy

Cibulková v prvom kole Wimbledonu vyzve Cornetovú, žreb určil súperky aj pre ďalšie Slovenky

 Webnoviny  29. jún 2018  248  
Cibulková v prvom kole Wimbledonu vyzve Cornetovú, žreb určil súperky aj pre ďalšie Slovenky

LONDÝN 29. júna (WebNoviny.sk) - Magdaléna Rybáriková (SR) - Sorana Cirsteová (Rum.), Dominika Cibulková (SR) - Alizé Cornetová (Fr.), Viktória Kužmová (SR) - Rebecca Peterson (Švéd.) a Karolína Schmiedlová (SR) - Kristina Mladenovicová (Fr.).

Taký bude zápasový program slovenských tenistiek v 1. kole hlavnej súťaže dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (2. - 15. júla, celková dotácia 34 milióna libier, tráva). Stanovil to piatkový žreb.

Odporúčame:
Lacko a Gombos spoznali súperov pre úvodné kolo Wimbledonu

Minuloročná miestna semifinalistka Rybáriková má proti Cirsteovej bilanciu 1:1. Dvadsaťdeväťročná Bratislavčanka Cibulková, aktuálne tridsiatadruhá v hodnotení, si zmeria sily s Francúzskou Alizé Cornetovou, bude to už ich 11. vzájomné stretnutie, Cibulková vedie v bilancii 7:3.

Pri premiére v hlavnej súťaži Wimbledonu sa 20-ročná Kužmová predstaví proti Rebecce Petersonovej so Švédska, s ktorou sa ešte nestretla. Karolína Schmiedlová nastúpi proti Kristine Mladenovicovej z Franncúzska.

Wimbledon - dvojhra žien - 1. kolo



  • žreb súperiek Sloveniek


Magdaléna Rybáriková (SR-19) - Sorana Cirsteová (Rum.) / bilancia: 1:1

Dominika Cibulková (SR) - Alizé Cornetová (Fr.) / bilancia: 7:3

Viktória Kužmová (SR) - Rebecca Peterson (Švéd.) / bilancia: 0:0

Karolína Schmiedlová (SR) - Kristina Mladenovicová (Fr.) / bilancia: 1:0



Viac k témam: Dominika Cibulková, Karolína Schmiedlová, Magdaléna Rybáriková, tenis, viktória kužmová, Wimbledon
Zdroj: Webnoviny.sk - Cibulková v prvom kole Wimbledonu vyzve Cornetovú, žreb určil súperky aj pre ďalšie Slovenky © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.